• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Premijera "Pokondirene tikve" 27. februara

Komad Jovana Sterije Popovića "Pokondirena tikva" u režiji Jagoša Markovića biće premijerno izveden u Narodnom pozorištu u Beogradu 27. februara, i to je deveta premijera ove komedije u nekom beogradskom teatru.

Komad Jovana Sterije Popovića "Pokondirena tikva" u režiji Jagoša Markovića biće premijerno izveden u Narodnom pozorištu u Beogradu 27. februara, i to je deveta premijera ove komedije u nekom beogradskom teatru.

Ulogu Feme, glavne junakinje "Pokondirene tikve", tumačiće Olga Odanović Petrović, što će biti njeno prvo pojavljivanje na sceni Narodnog pozorišta otkako je primljena u njegov dramski ansambl, rečeno je na konferenciji za novinare.

Nova "Pokondirena tikva" naglašava autentičnost miljea u kojem se radnja odvija, to jest vraća se izvornom Steriji.

"Nećete videti Vojvodinu u blatu, već jednu sentimentalnu, pomalo melanholičnu, gospodsku Vojvodinu", rekla je dramaturg Molina Udovički Fotez.

"Sterija nije Balkan. Ovo je mnogo bliže ruskoj stepi i Čehovu", rekao je Jagoš Marković, objašnjavajući šta je drugačije u njegovoj interpretaciji:

"Sterija nije slučajno rođen u Vojvodini, i ta Vojvodina je otmena, lepo vaspitana".

Kako je Marković rekao, Sterija je srpski Čehov.

"I kod njega ima depresije - posle koje ideš 'gore'. Sterija konstatuje depresiju, i daje mogućnost za izlazak iz nje - onom ko to hoće".

Olga Odanović Petrović je izrazila nadu da će opravdati ukazano poverenje, i ocenila da će posao biti obavljen ako nova "Pokondirena tikva" i bogata udovica Fema u njenom tumačenju "takne bar nekoliko gledalaca".

Marković je ocenio da Sterija u "Pokondirenoj tikvi" zagovara ljubav i nežnost medju ljudima.

"Fema to nosi u sebi", nadovezala se Petrovićeva. "Samo, glupo je govoriti. Bolje je da gledate", ndaovezala se Petrovićeva.

Feminu kćer, Evicu, tumači Hana Jovičić, njenog brata Mitra igra Darko Tomović, šegrta Jovana - Mihailo Lađevac, a služavku Ančicu - Jelena Helc. U ostalim ulogama pojavljuju se Aleksandra Nikolić, Aleksandar Srećković i Branislav Tomašević.

Premijera je 27. februara u 19.30,; prva repriza je 28. februara, a druga - 3. marta. U Beogradu se trenutno igraju još dva Sterijina komada - "Kir Janja" i "Laža i Paralaža", sa Predragom Ejdusom odnosno Predragom Gutovićem u glavim ulogama.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE