• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bitef teatar postao punoletan

Bitef teatar je u subotu uveče proslavio 18 godina postojanja, otvaranjem izložbe o istorijatu ovog pozorišta i podizanjem kartonskih brkova na fasadu zdanja - simbola punoletstva.

Bitef teatar je u subotu uveče proslavio 18 godina postojanja, otvaranjem izložbe o istorijatu ovog pozorišta i podizanjem kartonskih brkova na fasadu zdanja - simbola punoletstva.

Kiša je omela planirano potpisivanje glumaca, reditelja i saradnika Bitef teatra na zvezde, iscrtane na pločniku ispred pozorišta, pa je to učinjeno na fotografijama i panoima u sklopu izložbe u zgradi.

Ovaj čin je zamišljen po ugledu na Holivud, na čijem se Bulevaru zvezda potpisuju znameniti filmski režiseri i glumci, dobijajući time svoju zvezdu na pločniku. Sličan običaj praktikuje se i u Roterdamu.

"Zbog kiše, (potpisi) neće ostati trajno", rekao je upravnik Bitef teatra Nikita Milivojević. "Uvek smo bili majstori improvizacije, pa neka se potpisivanje preseli na izložbu", dodao je on.

Potom su posetioci i zvanice izašli ispred zgrade, na čiju su prednju stranu, po kiši, podignuti kartonski brkovi dimenzija metar i po sa pet metara.

Za brkovima se, uz pomoć elastične sajle, na fasadu popela i jedna devojka, koja je pri povratku izvela performans - spustila niz zid puzeći po njemu naglavačke, što je propraćeno aplauzom.

U Bitef art kafeu je usledilo potpisivanje na fotografijama i panoima, čime je, paraktično, izložba i otvorena. Milivojević je otvorio šampanjac, a potom je poslužena "brkata torta".

Posle pretpremijernog izvodjenja komada "Prevara" Harold Pintera, u režiji Žanka Tomića, koje je počelo u 20 sati, uslediće "brkata žurka", najavili su slavljenici.

Rodjendansko slavlje je počelo u podne, otvaranjem "Bitef bazara" ispred zgrade pozorišta. Na tezgama se moglo nabaviti cveće, kao i ukrasi i promo materijali, uz muziku, žonglere, kolačiće, čokoladice i kuvano vino.

Bitef teatar je osnovan 1989. godine, izmeštanjem istoimenog festivala iz Ateljea 212 u zgradu na skveru koji nosi ime po Miri Trailović, prvoj upravnici teatra.

Festival Bitef je prošle godine proslavio 40 godina postojanja.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE