• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Momo Kapor izlaže na Mokroj gori

U galeriji Drvengrada Emira Kusturice na Mokroj gori otvorena je izložba slika beogradskog slikara Mome Kapora, koji je predstavio 15 ulja na platnu iz ciklusa "Kredenac". Ciklus je nastao poslednjih godina, "slikajući kredence, kao najvažniji deo pokućstva, pokušavam da se vratim detinjstvu i zavičaju", kazao je Kapor sinoć na otvaranju izložbe.

U galeriji Drvengrada Emira Kusturice na Mokroj gori otvorena je izložba slika beogradskog slikara Mome Kapora, koji je predstavio 15 ulja na platnu iz ciklusa "Kredenac".

Ciklus je nastao poslednjih godina, "slikajući kredence, kao najvažniji deo pokućstva, pokušavam da se vratim detinjstvu i zavičaju", kazao je Kapor sinoć na otvaranju izložbe.

"Pokušavam da naslikam utisak i sećanje na njih, da se vratim u zabranjene odaje i sakrijem ispod stola pokrivenog teškom draperijom sa resama do zemlje. Slikarstvo, ponekad, tome i služi, zar ne", kazao je Kapor u prisustvu svojih prijatelja i velikog broja ljubitelja umetnosti iz Beograda, Užica, i Republike Srpske.

Izložbu je otvorio akademik Matija Bećković recitujući svoju pesmu "Triptih", nastalu na Mećavniku, "o dva dolaska u zavičaj i jednom odlasku".

U predgovoru za katalog izložbe Bećković je zapisao da je Kapor do sada naslikao koliko jedna likovna akademija i napisao koliko jedno brojnije udruženje književnika.

"Utoliko je veće čudo što je do sada imao samo jednu slučajnu izložbu u Beogradu, mada pošteno govoreći idući kroz Beograd u stvari obilazimo Kaporovu galeriju, a i sam Beograd podseća na njegovu sliku", kazao je Bećković.

(Tanjug)



Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE