• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Disova nagrada" pesniku Milanu Djordjeviću

Ovogodišnji dobitnih "Disove nagrade" je beogradski pesnik srednje generacije Milan Djordjević, saopštio je žiri.

Ovogodišnji dobitnih "Disove nagrade" je beogradski pesnik srednje generacije Milan Djordjević, saopštio je žiri.

U saopštenju žirija, koji je radio u sastavu Bogdan Popović (predsednik), Vojislav Karanović, Vladan Matijević, Gojko Božović i Alen Bešlih, ističe se da je Djordjevićeva poezija "lirsko preispitivanje najboljih izraza pesničke tradicije - srpske i evropske, ali i ubudljiv susret sa modernim vremenima".
Nagrada će Djordjeviću biti dodeljena poslednjeg dana 44. po redu tradicionalne manifestacije "Disovo proleće", koja počinje u petak, 9. marta, i trajaće do 25. maja.

Manifestacija će početi promocijom romana "Uspon i pad parkinsonove bolesti" Svetislava Basare, ovogodišnjeg dobitnika NIN-ove nagrade za najbolji roman godine.

Kao svake godine, manifestacija će biti obeležena nizom manifestacija, a na Dan biblioteke - 10. maja - ovoj instituciji će biti predati mikrofilmovi lista "Čačanski glas" od 1932-1935. i od 1945-1995. godine, dar "Čačanske banke".

Za ovogodišnju pesničku manifestaciju "Disovo proleće" opština Čačak je izdvojila milion dinara i svrstala je, uz "Memorijal Nadežde Petrović", u manifestaciju od posebnog prioriteta za grad.

Predsednik opštine Čačak Velimir Stanojević najavio je na konferenciji za novinare da će Gradska biblioteka naredne godine dobiti svoji zgradu u sadašnjem Domu vojske, za šta je izdvojeno 130 miliona dinara.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE