• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Medjunarodno takmičenje Muzičke omladine

Medjunarodno takmičenje Muzičke omladine, koje će ove godine okupiti 47 mladih flautista iz 30 zemalja, biće održano od 21. do 31. marta u Beogradu, najavili su organizatori.

Medjunarodno takmičenje Muzičke omladine, koje će ove godine okupiti 47 mladih flautista iz 30 zemalja, biće održano od 21. do 31. marta u Beogradu, najavili su organizatori.

Na takmičenje se prijavilo više od 70 flautista iz celog sveta, a odabrano je 47 muzičara, medju kojima i osmoro iz Srbije, rekla je na konferenciji za novinare u Skupštini Beograda izvršna direktorka festivala Ljiljana Tomić.

Muzička omladina, članica Svetske federacije medjunarodnih muzičkih takmičenja, organizuje po 37. put takmičenje koje svake godine okuplja izvodjače na različitim instrumentima. Prošlogodišnji festival bio je posvećen violini.

Odluku o najboljim učesnicima doneće medjunarodni žiri, predvodjen umetničkim direktorom festivala, flautistom Ljubišom Jovanovićem.

Članovi žirija su i kompozitor Zoran Erić i flautisti Miomir Simonović, Mišel Debost iz Francuske, Vidar Outsvik iz Norveške, Guoliang Han iz Kine i Feliks Rengli iz Švajcarske.

Medjunarodno takmičenje Muzičke omladine svečano će otvoriti 21. marta u Skupštini Beograda klarinetista i kompozitor Ante Grgin, a potom će nastupiti prošlogodišnja pobednica festivala, violinstkinja Rjoko Jano iz Japana.

Na koncertu će kao solisti nastupiti i članovi žirija, Ljubiša Jovanović i Feliks Rengli, u pratnji harfistkinje Ženevjev Letan i Beogradskog gudačkog orkestra "Dušan Skovran", a pod dirigentskim vodjstvom Vesne Šouc.

Na programu će biti Koncert za flautu i harfu u C-duru Volfganga Amadeusa Mocarta, Koncert za flautu i gudački orkestar u D-molu Karla Fridriha Emanuela Baha i Hartmanov Koncert za violinu i gudački orkestar.

Takmičenje će se odvijati u Zadužbini Ilije M. Kolarca. U prvoj etapi takmičari će imati solo nastupe, u drugoj će nastupati u pratnji kamernih sastava, a u trećoj u pratnji orkesta "Dušan Skovran", pod dirigentskim vodjstvom Bojana Sudjića.

Medju obaveznim kompozicijama u finalnom delu takmičenja biće "Oberon koncert za flautu i orkestar" Zorana Erića.

Pobednicima će biti dodeljene novčane nagrade u vrednosti od 4.000, 3.000 i 2.000 evra. Najboljem takmičaru biće poklonjena i srebrana glava flaute sa zlatnim usnikom u vrednosti od 3.500 evra, a Kolarčeva zadužbina dodeliće i nagradu publike.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE