• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mala sirena u Beogradskoj filharmoniji

Ciklus dečjih koncerata Beogradske filharmonije pod nazivom "Filharmonijica", započet krajem prošle godine, biće nastavljen 29. i 30. marta izvodjenjem simfonijske bajke "Mala sirena".

Simfonijsku bajku "Mala sirena" komponovao je, po porudžbini Beogradske filharmonije, rumunski kompozitor Jonel Petroi, a njeno izvodjenje u Beogradu biće svetska premijera, saopšteno je iz filharmonije.

U dvorani Beogradske filharmonije biće izvedeno pet koncerata: 29.
marta u terminima od 11, 12.30 i 18 časova i 30. marta, od 11 i 12.30 časova.

Na koncertu će nastupiti Orkestar Beogradske filharmonije i glumci-naratori Mariana Arandjelović i Predrag Damnjanović, a dirigent je Nemanja Mitrašević.

"Mala sirena" je muzička priča o ljupkoj stanovnici mora koja zbog ljubavi prema princu žrtvuje svoj glas za ljudsko obličje. Dok se naratorski deo podudara s izvornom bajkom, muzički deo priče je potpuno originalan, navodi se u saopštenju.

Nemanja Mitrašević diplomirao je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu. Bio je polaznik majstorskih radionica u Beču i Beogradu kod profesora Uroša Lajovica i Ištvana Deneša. Osnivač je i dirigent Gradskog kamernog gudačkog orkestra "Šlezinger" iz Kragujevca.

Ciklus "Filharmonijica" započet je u decembru prošle godine serijom koncerata "Hari Poter i čarobnjakov kamen", a u februaru je nastavljen izvodjenjem simfonijske bajke "Peća i vuk" Sergeja Prokofjeva.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE