• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Romani Orhana Pamuka hit u ex-yu

Na osnovu ankete koju je Knjizara.com sprovela u 23 knjižare Srbije, Republike Srpske i Crne Gore medju 20 najtraženijih knjiga u martu mesecu bila su čak tri naslova nobelovca Orhana Pamuka, što je svojevrstan rekord.

Na osnovu ankete koju je Knjizara.com sprovela u 23 knjižare Srbije, Republike Srpske i Crne Gore medju 20 najtraženijih knjiga u martu mesecu bila su čak tri naslova nobelovca Orhana Pamuka, što je svojevrstan rekord.

Još uvek je na prvom mestu roman "Zovem se Crveno" koji je već 10 meseci na listi bestselera a zatim je na četvrtom memorsko-putopisna knjiga "Istanbul" a na 19. mestu je njegov najnoviji roman "Snijeg".

Na listi je na drugom mestu roman "Uspon i pad Parkinsonove bolesti" za koji je Svetislav Basara dobio ovogodisnju NIN-ovu nagradu.

Za sve "fanove" Marije Jovanović nije nikakvo iznenadjenje što se njen najnoviji roman, odmah posle objavljivanja za jesenji sajam knjiga, obreo na listi bestselera gde deli drugo odnosno treće mesto sa Basarom.

Dva kultna pisca mladje generacije Marko Vidojković i Srdjan Valjarević zauzeli su sa svojim romanima "Sve crvenkape su iste" i "Komo" peto i šesto mesto, dok je na sedmom roman Mirjane Bobić Mojsilović "Tvoj sam" koja je stekla reputaciju pisca hitova.

"Plameni sjaj", najnoviji roman Trejsi Ševalije, koja je od prve knjige "Devojka sa bisernom mindjušom" osvojila srpske čitaoce, pre svega one ženske, pojavio se sredinom marta ali je već stigao do osvoji osmo mesto.

Nezaobilazni Paulo Koeljo čiji se svaki roman odmah uvrsti medju bestslere i ovoga puta sa "Dnevnikom jednog carobnjaka" nalazi se već šest meseci na listi najprodavanijih knjiga ali je "pao" na deveto mesto.

Sjajan roman "Senka vetra" Karlosa Ruisa Safona koji je, takodje,već mesecima na listi našao se na 10. mestu.

Od 11. do 19. mesta su "Poljubac u doba kuliranja" Zorice Tomić, "Bogomdana domaćica" Sofi Kinsele, "Istorija ljubavnica" Elizabet Abot, "Djindjić" Dušana Veličkovića i Kristofa Zodemana, "Kao rani mraz" Djordja Balasevića, "Juzno od granice, zapadno od sunca" Harukija Murakamija, "Sva sirocad Bruklina" Dzonatana Letema, "EX YU ROCK enciklopedija 1960-2006" Petra Janjatovića i "Formule ljubavi" Zorana Milivojevića.

Zanimljivo je pogledati koje su knjige zauzele prvo mesto u pojedinim knjižarama koje imaju specifičnu publiku kao što je "Beopolis" u beogradskom Domu omladine gde je bila najtraženija knjiga "Osobeni znaci" Teofila Pančića, ili " Libris" u Novom Pazaru gde je na prvom mestu "Historija Bosnjaka" Mustafe Imamovića a od deset knjiga još tri su od autora iz Bosne i Hercegoivine.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE