• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Opera Madam Baterflaj premijerno 13. maja

Opera "Madam Baterflaj" Djakoma Pučinija, u režiji Dejana Miladinovića, premijerno će biti izvedena 13. maja na Velikoj sceni Opere-teatra "Madlenijanum" u Zemunu.

Opera "Madam Baterflaj" Djakoma Pučinija, u režiji Dejana Miladinovića, premijerno će biti izvedena 13. maja na Velikoj sceni Opere-teatra "Madlenijanum" u Zemunu.

Na premijernom izvodjenju opere kao solisti će nastupiti sopran Ai Lan Žu u ulozi Ćo Ćo San i tenor Marčelo Bedoni u ulozi Pinkertona, pod dirigentskim vodjstvom Stanka Jovanovića, saopšteno je iz "Madlenijanuma".

Alternacije za ulogu Ćo Ćo San su Jasmina Trumbetaš-Petrović i Suzana Šuvaković-Savić, a za ulogu Pinkertona Saša Štulić i Aleksandar Djoković.

U podnaslovu nove postavke opere "Madam Baterflaj" stoji "Virtuelna sudbina sajber gejše" koji reditelj Dejan Miladinović objašnjava svojom željom da stvori umetničku koncepciju koja je zasnovana na savremenoj japanskoj umetnosti - futurističkim crtanim filmovima, manga stripovima i digitalnim animiranim filmovima u 3D tehnici.

"Izazov mi je da uz pomoć kostima i dekora obogaćenih manga ikonografijom ukrstim i povežem crtanu animaciju s akterima na sceni koji treba, kao iznenada oživeli, da izadju iz dvodimenzionalnog sveta i iz njega sajber-priču iznesu na scenu na kojoj ta priča opet postaje Pučinijeva muzička tragedija", naveo je reditelj.

Miladinović je operu "Madam Baterflaj" prvi put postavio davne 1973. godine u Novosadskoj operi, a potom 1983. godine na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu.

"I tada sam već znao da nikako ne želim naivno-sladunjavu razglednicu Japana kakvu su decenijama po operskim scenama širom sveta kao poštari raznosili konvencionalni reditelji", naveo je reditelj.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE