• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da li biste posetili "Živu biblioteku"?

Živa biblioteka je ona u kojoj knjige govore univerzalnim jezikom, svojim životnim iskustvima, koje prenose čitaocima.

U Živoj biblioteci knjige su ljudi, pripadnici različitih diskriminisanih grupa, koji u direktnom razgovoru čitaocima predstavljaju autentična iskustva iz svojih života.

Knjige su Romi, osobe koje žive sa HIV-om, osobe sa invaliditetom, pripadnici različitih nacionalnih manjina, LGBT osobe, ratni veterani kao i mnogi drugi ljudi koji se svakodnevno susreću sa stereotipima i predrasudama, ali imaju snagu i želju da svoja iskustva ispričaju i da se protiv diskriminacije izbore tako što će omogućiti čitaocima Žive biblioteke da ih putem prijateljskog razgovora bolje upoznaju.

Oni koji do sada nisu čitali ove jedinstvene knjige, imaće priliku da to učine 3. aprila u Narodnoj biblioteci Srbije od 15 do 19 sati.

"Živa biblioteka – Ne ceni knjigu po koricama" je projekat Saveta Evrope u partnerstvu sa Poverenikom za zaštitu ravnopravnosti i Ministarstvom omladine i sporta. Tokom prošle godine održano je 6 živih biblioteka u različitim gradovima Srbije, koje su okupile oko 2000 čitalaca.

Najveća posećenost zabeležena je na Sajmu knjiga u Beogradu, prilikom čega je nastao petnaestominutni film "Živa biblioteka – Ne ceni knjigu po koricama" , pa će, osim razgovora sa knjigama, posetioci Narodne biblioteke 3. aprila imati prilku i da pogledaju ovaj kratkometražni film.

Kroz neposredno iskustvo živog kontakta, toleranciju i međusobno razumevanje, projekat "Živa biblioteka" promoviše ravnopravnost i različitosti u demokratskom društvu, a svi zainteresovani pozvani su da posete Narodnu biblioteku i tako doprinesu borbi protiv stereotipa, predrasuda i diskriminacije u Srbiji.

(MONDO)

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE