• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Raspisan konkurs za stipendiju Borislav Pekić

Fondacija "Borislav Pekić" raspisala je tradicionalni konkurs za dve književne stipendije koje se dodeljuju mladim piscima za prozna dela u nastajanju.

Fondacija "Borislav Pekić" raspisala je tradicionalni konkurs za dve književne stipendije koje se dodeljuju mladim piscima za prozna dela u nastajanju.

Konkurs će biti otvoren do 15. maja, a odluku o dobitnicima stipendije doneće žiri u sastavu: supruga pisca Borislava Pekića LJiljana Pekić, akademik Predrag Palavestra i književnici Mileta Prodanović, Vladislava Gordić Petković i Gojko Božović.

Kandidati za stipendiju treba da prilože sinopsis projekta i bibliografiju. Na konkursu mogu da učestvuju pisci rodjeni posle 1966. godine, saopšteno je iz te fondacije.

Prijave na konkurs treba slati na adresu: Srpski PEN centar, za Fond "Borislav Pekić", Milutina Bojića 4, 11000 Beograd.

Stipendije "Borislav Pekić" biće dodeljene 2. jula, na 15. godišnjicu smrti velikog srpskog pisca.
Vrednost književnih stipendija zavisi od prikupljenih donacija, tako da će novčani iznos nagrada biti poznat po završetku konkursa, rekao je Beti član žirija Gojko Božović.

Vrednost stipendije u poslednjih nekoliko godina bila je oko 1.000 evra.

Fond "Borislav Pekić" osnovali su 1993. godine piščeva supruga Ljiljana Pekić i uži krug prijatelja Borislava Pekića i poklonika njegovog književnog stvaralaštva.

Medju dosadašnjim dobitnicima stipendije "Borislav Pekić" su: Vladislav Bajac, Svetislav Basara, Dragan Velikić, Goran Petrović, Mileta Prodanović, Sreten Ugričić, Gojko Božović, Ljubica Arsić, Igor Marojević, Djordje Pisarev, Zoran Ćirić i drugi.

Prošlogodišnji dobitnici stipendije bili su: Veselin Marković iz Beograda za nacrt romana "Mi različiti" i Mića Vujičić iz Mokrina za nacrt knjige pripovedaka "Ovde počiva Lav Tolstoj".

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE