• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uručene nagrade Grada Beograda

Nagrade Grada Beograda za 2006. godinu uručene su dobitnicima na svečanosti u gradskoj skupštini, u okviru manifestacije "Dani Beograda".

Nagrade Grada Beograda za 2006. godinu uručene su dobitnicima na svečanosti u gradskoj skupštini, u okviru manifestacije "Dani Beograda".

Nagrade u 15 kategorija su uručili zamenik gradonačelnika Beograda Radmila Hrustanović i predsednik Skupštine Grada Milorada Perovića.

Nagradu za pozorišno stvaralaštvo dobila je Sonja Vukićević, za autorski projekat "Cirkus istorija", u produkciji festivala BITEF, a za književnost Branimir Živojinović, za prevod dela "Čovek bez osobina" Poberta Muzila.

Za likovno i primenjeno stvaralaštvo, vizuelne i proširene medije nagradu je dobio Nedeljko Neša Paripović; nagradu za film i Radio-televizijsko stvaralaštvo dobio je Oleg Novković, za režiju filma "Sutra ujutro".

Nagradu za muziku i muzičko scensko stvaralaštvo dobili su "Gudači Svetog Djordja" i Gordan Nikolić, za koncert "Mocartov izazov"
(održan 28. decenmra 2006. godine).

Nagradu za doprinos društvenim i humanističkim naukama dobio je Vojislav Stanovčić, za delo "Politička teorija", a nagradu iz oblasti prirodnih i tehničkih nauka je dobio Radomir Saičić, za rad "Zatvaranje srednjih prstenovacikloalkena /3/-konfiguracije metodom metateza/fragmentacija; Totalna sinteza; plus-minus periplanona C".

Nagradu za pronalazaštvo (iz oblasti nauke) dobili su Ivica Stančić i Ljiljana Tihaček Šojić sa Stomatološkog fakulteta, za rešenje "Teleskop proteza sa modifikovanom nepčanom spojnicom za opturaciju rascepa", a nagradu za medicinu Milan Milisavljević, Aleksandar Maliković i Zdravko Vitošević, za delo "Anatomija preseka i arterije mozga".

Nagrada za arhitekturu i urbanizam dodeljena je Sanjinu Grbiću, za stambeni kompleks "Panorama Dedinje", u Beogradu, a za novinarstvo - karikaturisti Predragu Koraksiću Koraksu, za karikature objavljene u Dnevnom listu "Danas" i nedeljniku "Ekonomist".

Nagradu iz oblasti obrazovanja dobio je Miodrag Mateljević, za udžbenik-monografiju "Kompleksne funkcije 1 & 2", a nagradu za sport vaterpolista Filip Filipović, za zlatne medalje osvojene tokom 2006.
godine.

U umetničkom delu svečanosti nastupili su perkusionisti Muzičke škole "Stanković", koji će večeras svirati u jednom od "Muzičkih tramvaja", i nagradjeni ansambl "Gudači Svetog Djordja".

Programom svečanosti predvidjeno je da nakon dodele nagrada, gradski čelnici, nagradjeni i prisutni gradjani prošetaju ulicama grada, i polože cveće na spomen obeležje Oslobodiocima Beograda.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE