• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zatvoren Beogradski festival igre

Švedski Kulberg balet zatvorio je jubilarno, deseto izdanje festivala.

Nastupom iz tri dela nazvanim "Studija zabave", Kulberg balet u koreografiji Aleksandera Ekmana zatvorio je jubilarni deseti Beogradski festival igre.

Skoro puna sala Centra "Sava" uživala je u zaista nesvakidašnjoj predstavi. U prvom delu, 16 igrača preispituje granice zabave i umetnosti kroz zabavan miks glume i plesa. U prvom činu plesa zapravo ima najmanje, a interaktivni performans podrazumeva podsmevanje produktima pop kulture kao što je "Seks i grad", đuskanje u bolivudskom stilu, i silazak među redove i "druženje" sa publikom.

Najveći deo posetilaca bio je izenađen kada su se igrači umešali među sedišta, pa je možda izostao neki vid interakcije koji su plesači, uigrani i profesionalni, očekivali.

U drugom delu, šou se preselio u foaje Centra "Sava", gde su igrači u plastičnim "kutijama" izvodili lagani ples, sve vreme imitirajući publiku okupljenu oko kutija.

Koreografiju, scenografiju i koncept potpisuje vodeći mladi koreograf Ekman, koji je ranije izjavio da je fasciniran razlikom između umetnosti i zabave i da želi da preispita klišee koji prate ta dva pojma. "Njujork tajms" nazvao je "Studiju zabave" predstavom koju moraju pogledati redovni posetioci plesnih teatara, ali i oni koji sa igrom nemaju veze.

Tokom jubilarnog Festivala igre, publika je videla 22 plesna komada prestižnih svetskih kompanija, ali i našeg Narodnog pozorišta koje je oduševilo gledaoce izvodeći tri naslova različitih koreografa. Prema oceni publike, najzapaženija je bila trupa "Peeping Tom", koja je u Pozorištu na Terazijama izvela komad "Izdaje se".

(MONDO: Bojana Zimonjić Jelisavac, foto promo)

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE