• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Otkrivena spomen ploča Oliveri Marković

Spomen ploča otkrivena je na kući u kojoj je živela glumica Olivera Marković, na raskrsnici ulica Pere Todorovića i Osogovske na Banovom Brdu u Beogradu.

Ploča je otkrivena 3. maja na rođendan glumice, a na njoj piše: "U ovoj kući je živela dramska umetnica Olivera Marković (1925-2011), rođena i umrla na Čukarici".

Sin Olivere Marković, reditelj Goran Marković kaže da je spomen ploča postavljena na kući u kojoj je ona provela skoro čitav svoj život, pored balkona sa kojeg je posmatrala svet.

"Ona je rođena na Čukarici u Lješkoj ulici, a umrla je u ovoj kući. Volela je Čukaricu i smatrala je to brdo svojim zavičajem. Pogled sa ovog balkona na neki način bio je njen svet", rekao je Marković.

On je dodao da ljubav Olivere Marković prema Čukarici ne treba da čudi, jer je njen deda Jovan Novaković bio prvi predsednik Opštine Čukarica, a ujedno i osnivač i vlasnik prve kožarske fabrike u Radničkoj ulici.

Istaknute filmska, pozorišna i televiizijska glumica, dobitnica Dobričinog prstena za životno delo i niza drugih priznanja, preminula je u julu 2011. u Beogradu.

(MONDO/Beta, foto: Beta, Marko Rupena)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE