• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Violinistkinja Ivana Zavišić u "Gvarneriusu"

Besplatan koncert u sredu, 15. maja, u okviru ciklusa nastupa najboljih studenata FMU.

Violiniskinja Ivana Zavišić nastupiće 15. maja u Centru lepih umetnosti "Gvarnerius", u okviru ciklusa koncerata najboljih studenata Fakulteta muzičke umetnosti pod nazivom "FMU i Gvarnerius nagrađuju".

Mlada Beograđanka je osvajala brojne nagrade na uglednim takmičenjima,
a kao najbolji student violine treće godine studija na FMU dobila je i nagradu iz Fonda Meri Žeželj Majer, zahvaljujući čemu je uvrštena među učesnike ciklusa koncerata, koji su FMU i "Gvarnerius" pokrenuli prošle godine.

Zavišić će uz klavirsku saradnju Natalije Mladenović, na svom premijernom nastupu u "Gvarneriusu" izvesti atraktivan program sastavljen od kompozicija Baha, Franka i Sarasatea, najavio je Centar lepih umetnosti.

Rođena je 1991. godine, a violinu svira od svoje šeste godine. Završila je osnovnu i srednju muzičku školu "Mokranjac", a 2008. godine je diplomirala u klasi profesorke Ljubice Perović.
Trenutno je na master studijama Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi vanrednog profesora Ivane Aćimoski- Žikić.

Tokom školovanja osvajala je nagrade na republičkim takmičenjima, a 2009. godine je na Međunarodnom takmičenju u Nišu dobila drugu nagradu (prva nije dodeljena).
Usavršavala na kursevima kod poznatih pedagoga, kao što su David Takeno, Dimitris Semsis, Blagordna Taneva i drugi.

Zavišić je učestvovala u radu Maribor International orćestra, Simfonijskog orkestra RTS-a i Beogradskog kamernog orkestra ''Orfej''.

Ciklus koncerata "FMU i Gvarnerius nagrađuju" pokrenut je 2012. godine, sa idejom da studenti Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu, koji su na svojim katedrama izabrani za najbolje, kroz solističke nastupe dobiju priliku da se predstave javnosti.

Pod pokroviteljstvom kompanije "Nelt", ovogodišnji ciklus obuhvatiće 14 koncerata talentovanih i nagrađivanih mladih muzičara, a sledeći učesnik je klarinetista Aleksandar Stojanović, čiji je koncert zakazan za 21. maj.

Ulaz na sve koncerte iz ciklusa je besplatan.

(Tanjug)

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE