• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srpsko-japansko prijateljstvo kroz muziku

U znak prijateljska srpskog i japanskog naroda, u SKC-u održan koncert klasične muzike vođstvom počasnog dirigenta Tošija Janagisave.

Kamerni orkestar Simfonijeta, pod dirigentskom palicom Tošija Janagisave, održao je koncert u Studentskom kultrunom centru u Beogradu pod nazivom "Cveće će ponovo cvetati".

Koncert je održan pod pokroviteljstvom Ambasade Japana i kompanije "Japan Tobacco International", a kamernim orkestrom "Simfonijeta" dirigovao je Toši Janagisava.

Poštovaoci klasične muzike uživali su i Ecuko Cunozaki, koja je nastupila kao solistkinja na violini.

Na koncertu su izvedena japanskih kompozitora Jasušija Akutagave, Mičija Mičijagija, Joko Kano, ali i Aleksandra S. Vujića, kao i Antonina Dvoržaka.

Ambasador Japana u Srbiji Masafumi Kuroki istakao je da ovaj koncert na simboličan način oslikava dobre odnose između dve zemlje kroz pažljivo odabrana muzička dela iz Japana i Srbije.

"Naziv koncerta na japanskom 'Hana wa saku' (Cveće će ponovo cvetati), takođe je simboličan. Istoimena pesma nastala je godinu dana posle razornog zemljotresa i cunamija 2011. godine. Nosi nadu i poruku da će cveće ponovo cvetati i da će se Japan, kao država, oporaviti i prevazići sve probleme", rekao je on.

(MONDO)

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE