• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počinje Mikser

Jubilarni peti najveći regionalni festival kreativnosti i inovacija, počinje u Savamali, a ovogodišnja tema ove manifestacije je "Tranzit".

"Tranzit" kao krovna tema festivala, inspirisala je ključne programske segmente - postavku vizuelne umetnosti "Kustosiranje: Doživljaj u pokretu", izložbu čiji su radovi dobijeni na konkursu za dizajnere "Ghost Project: Dizajn u tranziciji", "Mikser razgovore"- predavanja, debate, radionice, edukativni program "Obrazovanje u tranziciji", navodi se u saopštenju organizatora.

Prvog dana festivala od 16 časova u Mikser hausu počinju kreativne radionice za decu, a od 17 sati i "Mikser razgovori" - predavanja, debate, panel diskusije otvorene za javnost, u kojima će tokom šest dana učestvovati gotovo 50 istaknutih pojedinaca iz različitih oblasti.

Tema prvog panela "Novi urbanizam: Kako razvijati Savamalu?" svojevrstan je vodič kroz ključne programe festivala, jer se na multidisciplinaran način bavi samom temom "Tranzit".

Velika žurka povodom otvaranja počinje u 21 sat u Mikser hausu, a prvi će nastupiti uzbudljivi slovenački džez sastav Kar Češ Brass Bend. Zatim slede Jazzveze i DJ Jazzmate. Na Tuborg Depo stejdžu u Travničkoj ulici nastupaju Straight Mickey and the Boys (21sat), Nežni Dalibor (23sata) i Obojeni program (00sati).

Na trećoj muzičkoj bini, Converse Get Dirty, na uglu Mostarske i Braće Krsmanovića, nastupiće mladi bendovi "Ego" iz Niša (18sati), Pop Star iz Beograda (20sati) i Quarterbuzz iz Beograda (22sata).

U "G12HUB" se odvija program "Obrazovanje u tranziciji", koji će kroz radionice, predavanja i izložbe prikazati presek alternativnih načina obrazovanja. U istom prostoru će 10 mladih umetnika iz Srbije oslikavati frižidere u okviru programa "Red Bull Curates".

Nakon Mikser festivala radovi će biti izloženi u galerijama i klubovima Savamale.

U Travničkoj ulici biće otvoren Mikser Bazar, koji će predstaviti proizvode kreativaca koji se bave dizajnom rukotvorina, nakita, odeće i obuće, second hand i vintage kolekcionara, kao i proivođača dizajnirane hrane, pića i delikatesa.

Od stalnih postavki posetioce očekuje izložba "Balkan Design Expo", koja će biti otvorena svakog dana u Mikser hausu. Postavka ima za cilj prezentaciju, afirmaciju i razvoj regionalne dizajn scene - inovativnih i kvalitetnih dizajnera, brendova i proizvoda.

U istom prostoru se nalazi i projekat "Novo mapiranje grada", koji na interaktivan način novim medijima prenosi nasleđene priče, predstavljajući Beograd kao mozaičan, zavodljiv i nesvakidašnji narativ, kao i literarna radionica "Čitaš mi, čitam ti".

U Mikser hausu ljubitelji kuvanja će uživati u svojevrsnoj lifestyle kulinarskoj laboratoriji "Gorenje IQook Lab", a za one koji prate nove tehnologije tu je kutak pod nazivom "Sredstva transformacije by Samsung" i video maping Miška Nećaka "Vremenska mašina by Imlek".

Svakog dana otvorena je postavka na kamionima "Kustosiranje: Doživljaj u pokretu", a vođenja kroz izložbu su od 19 do 20 časova. U istom ambijentu se od 17 časova odvija i ulična radionica "Otvoreni urbanizam", koju realizuje Jug Cerović i grupa "Imamo Plan", a na ulicama Savamale sve zainteresovane očekuju i brojni drugi sadržaji.

U zgradi Beogradske zadruge (Geozavod) svakog dana otvorene su izložbe: Mikserova međunarodna smotra industrijskog dizajna "Ghost Project: Dizajn u tranziciji", "Ministry of Pleasure", Public Room, Skoplje i "Extra Ordinary Design", Hrvatskog dizajnerskog društva. U Depo magaciju organizovana je postavka o džins revoluciji "Elle & Levi's Jeans Revolution".

Radno vreme festivala radnim danima je od 17 časova do 4 ujutru, a vikendom se savamalske "kapije" otvaraju u 12 časova. Mikser haus, centralno mesto manifestacije radi već od 10 ujutru, pa posetioce i u prepodnevnim časovima očekuju raznovrsni sadržaji tokom šest festivalskih dana. Svi festivalski sadržaji su besplatni.

(Agencije)

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE