• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uskoro u Srbiji Pamukov roman "Dževdet-beg"

Izdavačka kuća "Geopoetika" objaviće uskoro roman "Dževdet-beg i njegovi sinovi" turskog književnog nobelovca Orhana Pamuka, najavio je direktor te kuće Vladislav Bajac.

Izdavačka kuća "Geopoetika" objaviće uskoro roman "Dževdet-beg i njegovi sinovi" turskog književnog nobelovca Orhana Pamuka, najavio je direktor te kuće Vladislav Bajac.

Roman "Dževdet-beg i njegovi sinovi" dobio je 1979. godine nagradu za rukopis, a u Turskoj je objavljen 1982. godine.

Bajac je novinarima rekao da bi najkasnije do avgusta trebalo da bude objavljen i Pamukov roman "Sneg" iz 2005. godine.

Pamukov roman "Zovem se Crveno", koji je "Geopoetika" objavila u aprilu prošle godine, najprodavanija je knjiga u Srbiji, Crnoj Gori i Republici Srpskoj već osam meseci, od avgusta, prema podacima internet portala "Knjizara.com".

"Geopoetika" je krajem prošle godine objavila i Pamukovu memoarsko-putopisnu prozu "Istanbul", koja je, takodje, medju prvih 10 na listi bestselera "Knjizare.com", a ranije su objavljeni i romani "Bela tvrdjava" i "Novi život".

Orhan Pamuk (52) rodjen je u Istanbulu, u kojem i danas živi. U mladosti je maštao da postane slikar, ali je nakon studija arhitekture i novinarstva, koje je delom proveo u Njujorku, odlučio da se posveti pisanju.

Roman "Bela tvrdjava" (1985) proširio je njegovu popularnost izvan granica Turske, dok je za roman "Tiha kuća" (1983) osvojio francusku nagradu za evropsko književno otkriće. Devedesetih je napisao romane "Crna knjiga" (1990) i "Novi život" (1994).

Dobitnik je brojnih evropskih i turskih književnih nagrada, a dela su mu prevedena na 35 jezika.

Vladislav Bajac je najavio i roman japanskog pisca Harukija Murakamija "Norveška šuma", eseje bugarskog pisca Aleka Popova "Saputnik radikalnog meseca" i studiju "Istorija sreće" Darina Mekmana, u okviru nove edicije "Intimna istorija".

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE