• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tri nova naslova "Geopoetike"

Izdavačka kuća "Geopoetika" predstavila je u četvrtak tri knjige iz nedavno pokrenute edicije "Intimna istorija". Direktor Vladislav Bajac rekao je da je edicija započeta "Istorijom ljubavnica" sada dopunjena "Istorijom sveta u šest pića" Toma Stendidža, "Kratkom istorijom sveta za mlade" Ernsta Gombriha i "Kratkom istorijom napretka" Ronalda Rajta.

Izdavačka kuća "Geopoetika" predstavila je u četvrtak tri knjige iz nedavno pokrenute edicije "Intimna istorija".

Direktor Vladislav Bajac rekao je da je edicija započeta "Istorijom ljubavnica" sada dopunjena "Istorijom sveta u šest pića" Toma Stendidža, "Kratkom istorijom sveta za mlade" Ernsta Gombriha i "Kratkom istorijom napretka" Ronalda Rajta.

U znaku ove edicije biće cela 2007. godina jer "Geopoetika" namerava da do kraja godine objavi šest do osam naslova, rekao je Bajac dodajući da ovo smatra novim korakom u poimanju istorije.

"Otišli smo u pravcu koji je primeren izdavačkom konceptu Geopoetike i cilj nam je da privučemo publiku da se obrazuje i sazna mnogo novih podataka na lak i prijemčiv način što je danas svetski trend u izdavaštvu", naveo je Bajac.

On je izjavio da su mnogi obrazovani ljudi izvan uskog kruga istoričara shvatili da se naizgled dosadna istorija može "prodati" ako joj se obezbedi atraktivno "pakovanje" i to su knjige koje će se pojavljivati u novoj ediciji.

Bajac je rekao da je Stendidž u "Istoriji sveta u šest pića" dao presek otkrivanja i stvaranja piva, vina, žestokih pića, kafe, čaja i koka-kole na zanimljiv način uz more podataka koji premošćavaju devet milenijuma, dodajući da je već sklopljen ugovor za izdavanje Stendidžove druge knjige čija je tema istorija hrane.

Bajac je ispričao da je Gombrih (1909 – 2001), autor čuvene "Istorije umetnosti", 1935. godine napisao "Kratku istoriju sveta za mlade" za samo šest nedelja, i da je od tada ova knjiga izdata u milionskim tiražima na velikom broju jezika.

Podsetivši da je Rajt postao poznat kada je objavljen njegov "Oteti kontinent", knjiga koju je pre 12 godina objavila i "Geopoetika ", Bajac je rekao da se u "Kratkoj istoriji napretka" autor bavi filozofijom istorije. Pišući o sudbinama nekada moćnih i složenih društava koja su nestala, Rajt upozorava čovečanstvo da su ona pala kao žrtve sopstvenog napretka.

Bajac je najavio da će "Geopoetika" do leta objaviti novi roman Harukija Murakamija "Norveška šuma", studiju "Istorija sreće", dva romana Orhana Pamuka - "Sneg" i " Dževdet beg i njegovi sinovi" i eseje Aleka Popova "Saputnik radikalnog mislioca".

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE