• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Hamlet u Mrduši Donjoj" najbolja predstava

Za najuspešniju predstavu na 24. pozorišnom festivalu "Nušićevi dani" proglašena je "Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja", u izvodjenju Narodnog pozorišta iz Beograda.

Za najuspešniju predstavu na 24. pozorišnom festivalu "Nušićevi dani" proglašena je "Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja", u izvodjenju Narodnog pozorišta iz Beograda.

Komad Ive Brešana, u režiji Želimira Oreškovića, dobio je Nušićevu nagrade za najbolju predstavu u celini, prema oceni stručnog žirija i na osnovu glasova publike.

Direktoru Drame Narodnog pozorišta Božidaru Djuroviću Nušićevu nagradu za najbolju predstavu u celini prema oceni stručnog žirija, koja se sastoji od Nušićeve statuete, uručila je zamenik ministra kulture Ljiljana Šop.

Nušićevu nagradu za najbolju predstavu u celini na osnovu glasova publike, koja se sastoji od Plakete sa likom Branislava Nušića, uručila je selektor festivala dr Dragana Čolić-Biljanovski.

Festivalska Nušićeva nagrada za životno delo glumcu-komičaru, uručena je Gordani Djurdjević-Dimić, dramskoj umetnici iz Novog Sada, članici Drame Srpskog narodnog pozorišta (SNP).

Gordana Djurdjević-Dimić, koja je na sceni 20 godina, zahvaljujući na nagradi rekla je da joj je nagrada veoma draga, da se ponosi njom i da je shvata kao obavezu za budućnost da se pozabavi Nušićevim delima.

Nagradu, koja se sastoji od statuete Branislava Nušića i novčanog iznosa, Gordani Djurdjević-Dimić je uručio direktor festivala Dragoljub Martić.

SNP je večeras, na završetku festivala, odigralo predstavu "Ujkin san" Fjodora Dostojevskog u dramatizaciji i režiji Egona Savina, a u kojoj je dobitnica nagrade tumačila lik Marije Moskaljove.
Na 24. festivalu "Nušićevi dani", koji je trajao od 23. aprila, prikazano je sedam predstava.

Festival je održan pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i opštine Smederevo. Generalni sponzor je bila kompanija Ju-Es stil Srbija, a organizator smederevski Centar za kulturu.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE