• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Zona Zamfirova" otvara Joakim fest

Predstavom "Zona Zamfirova" Stevana Sremca, koju je u Narodnom pozorištu u Nišu režirao Irfan Mensur, u petak u Kruševcu počinje 43. Festival profesionalnih pozorišta Srbije "Joakim Vujić".

Predstavom "Zona Zamfirova" Stevana Sremca, koju je u Narodnom pozorištu u Nišu režirao Irfan Mensur, u petak u Kruševcu počinje 43. Festival profesionalnih pozorišta Srbije "Joakim Vujić".

Festival, čiji je domaćin Kruševačko pozorište, trajaće do 12. maja, a prema odluci selektora, pozorišnog kritičara Željka Jovanovića, za titulu najbolje nadmetaće se šest predstava pozorišnih kuća iz centralne Srbije.

U subotu je na reperetoaru predstava Željka Hubača "Ratko i Julijana" u režiji Juga Radivojevića i izvodjenju Narodnog pozorišta iz Leskovca, a 8. maja će se predstavom "Pozovi M. radi preljube", prema tekstu Reja Kunija i Džona Čaplina, a u režiji Vladimira Popadića, predstaviti Kruševačko pozorište.

Predstava "Jedan poremećen dan" pozorišta "Bora Stanković" iz Vranja, koju je prema tekstu Bore Stankovića režirao Filip Gajić, na repertoaru je 9. maja, a dan kasnije nastupiće ansambl Narodnog pozorišta iz Užica s komadom Stiva Tešića "Umetnost u dokolici" u režiji Nemanje Rankovića.

Poslednja u zvaničnoj konkurenciji festivala je predstava "Staklena menažerija" Tenesija Vilijamsa, u režiji Katarine Petrović, koju će ansambl Šabačkog pozorišta izvesti 11. maja.

Festivalska publika biće u prilici da, izvan takmičarskog programa, 7. maja pogleda predstavu "Kosovska" Željka Hubača, radjenu u koprodukciji Šabačkog pozorišta, Narodnog pozorišta iz Beograda i Srpske drame Narodnog pozorišta iz Prištine.

Na završnoj festivalskoj večeri, u čast nagradjenih, Kruševačko pozorište izvešće "Svinjskog oca" Aleksandra Popovića, u režiji Egona Savina.

U okviru festivala ove godine prvi put će biti održan i "Mali Joakim", dečji festival koji neće imati takmičarski karakter.

Kao prateći programi predvidjene su kritičarske radionice koje će se održavati svakog dana, zatim seminar o savremenom pozorištu centralne Srbije i prezentacija radova studenata druge godine glume Akademije lepih umetnosti iz Beograda, u klasi Nebojše Bradića.

Pozorišnom programu prethodiće otvaranje tematske izložbe "Portreti Jovana Sterije Popovića".

(Beta)


Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE