• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mehta i Filharmonija na putu ka cilju

Prikupljena je trećina novca potrebnog za finansiranje turneje po Americi, na koju će Beogradska filharmonija krenuti sledeće godine.

Spektakularni Gala koncert Beogradske filharmonije i Zubina Mehte, održan sinoć na Kolarcu, završen je stojećim ovacijama.

Prva donatorska večera u hotelu Square Nine, koja je potom usledila, okupila je poslovnu elitu i brojne predstavnike diplomatskog kora.

Među prisutnima su bili i Milan Beko, Ivana Mišković i Goran Karić, Vojin Lazarević, Ronald Zeliger, Toplica Spasojević, Srđan Šaper, zatim top menadžeri kompanija Hemofarm, Delta, Rudnap, Bambi, Strauss group, predstavnici Srpske asocijacije menadžera kao i šef-dirigent Beogradske filharmonije Muhai Tang, princeza Jelisaveta Karađorđević, Pirs Brosnan, Den Tana, Perica Radenković i drugi.

Tokom večeri pristizale su donacije na namenski račun Fondacije Beogradske filharmonije Zubin Mehta za prvu američku turneju u istoriji orkestra, kao i na račun Fondacije American Friends of Belgrade Philarmonic Orchestra u Njujorku.

U svom zajedničkom obraćanju, Zubin Mehta i Ivan Tasovac prisutnima su zahvalili na podršci.

Cilj Gala koncerta i donatorske večeri bio je prikupljanje pola miliona dolara, od milion i po, koliko je potrebno za turneju po SAD-u.

Tasovac je rekao da je cilj ispunjen, a tačan iznos biće objavljen u petak pre koncerta, kada Beogradska filharmonija veličanstvenom Betovenovom Devetom simfonijom zvanično zatvara sezonu 2012/13.

(MONDO, foto Beogradska filharmonija)

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

dragan

Bice para u budzetu ako Tasovac plati porez, na pola miliona dolara...fina sumica

gaga

Sjajan koncert!

SERIJE