• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Festival harfe od 9. do 13. maja

Šesti Medjunarodni festival harfe u Beogradu počeće u sredu konceretom 12 harfista, i trajaće do 13. maja.

Šesti Medjunarodni festival harfe u Beogradu počeće u sredu konceretom 12 harfista, i trajaće do 13. maja.

Ovogodišnji festival harfe, koji će okupiti neke od najznačajnijih harfista medjunarodne i domaće muzičke scene, svečano će otvoriti u Kolarčevoj zadužbini 12 naših harfista, koji će premijerno izvesti delo Valerija Kikte "Oratorijum za 12 harfi, mešoviti hor, tenor i sopran".

U programu učestvuju mešoviti Hor Radio televizije Srbije, sopran Ana Cvetković, tenor Dejan Maksimović, pod dirigentskom palicom Dragane Jovanović.

Drugi dirigent na ovom koncertu je Stanko Jovanović koji će u nastavku programa predvoditi Hor RTS-a u izvodjenju "Čičesterskih psalmi" Leonarda Bernštajna. Specijalni gost je sopran, bečki dečak Kristijan Tomzic.

"Otvaranje festivala predstavlja jedinstvenu priliku da se na jednom mestu čuje čak 12 harfi koje su za ovu priliku stigle iz različitih krajeva zemlje", kazala je Milica Barić, predsednica Udruženja harfista Srbije, koje je organizator festivala.

Prva dama našeg harfizma, Barićeva je najavila da će publika imati priliku da pozdravi bravurozna izvodjenja umetnika medju kojima su: Naoko Jošino (Japan), Park Stikni (SAD), Rudiger Operman (Nemačka), Lavina Meijer (Holandija) i Branka Pajović - Krovder (Velika Britanija).

Od naših harfistkinja nastupiće Ljiljana Nestorovska, Milena Stanišić, Dijana Sretenović, Ivana Pavlović, Marija Djurdjević, Ana Brateljević, Galina Kvasnevski-Jakovljević, Jelena Božić, Milica Milanović, Nevena Popović, Ivana Pejoska i Barić.

Svečano otvaranje Festivala je u dvorani Kolarčeve zadužbine, dok će ostali koncerti biti u Beogradskoj filharmoniji i Etnografskom muzeju.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE