• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Muzika klasika light" na Kalemegdanu

Izvor Tanjug

Treći festival posvećen klasičnoj muzici u sintezi sa drugim muzičkim žanrovima, održaće se u Muzičkom paviljonu na Kalemegdanu, od 23. do 27. juna.

Kako su najavili organizatori agencija "Muzika klasika" i Javno preduzeće "Beogradska tvrđava" na koncertima koji počinju u 21 sat i traju jedan sat predstaviće se različiti umetnici koji će publici približiti klasičnu muziku kroz obradu, etno džez, multimedijalni pristup muzičko-scenskim formama.

Festival počinje u nedelju, 23. juna koncertom tango muzike pod nazivom "Milonga za dvoje" u izvođenju ansambla "Tangoango". Sutradan uveče je koncert tradicionalne muzike polaznika Škole tradicionalnog pevanja Bilje Krstić pod nazivom "Osu se nebo zvezdama".

U utorak, 25. juna koncert duhovne muzike "Uskliknimo s ljubavlju" održaće oktet "Sv. Arhangel Mihajlo" a naredne večeri koncert pod nazivom "Muzika za dah i žice" izvešće Iva Ugričić, flauta i Ognjen Grčak, gitara.

U četvrtak, 27. juna koncert "Od Baha do Pink Pantera", klasična muzika u obradi izvešće konsort flauta "Jakov Srejović" sa umetničkim direktorom Ljubomirom Dimitrijevićem.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE