• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Madam Baterflaj - sajber gejša u Madlenianumu

Opera "Madam Baterflaj" Djakoma Pučinija, u režiji Dejana Miladinovića, biće premijerno izvedena 13. maja na sceni teatra "Madlenianum" u Zemunu.

Opera "Madam Baterflaj" Djakoma Pučinija, u režiji Dejana Miladinovića, biće premijerno izvedena 13. maja na sceni teatra "Madlenianum" u Zemunu.

Na premijernom i prvom repriznom izvodjenju opere (15. maj), u ulozi Ćo Ćo San nastupiće sopran Ai Lan Žu iz SAD, dok će italijanski tenor Marčelo Bedoni nastupiti u ulozi Pikertona, rečeno je u četvratak na konferenciji za novinare.

Reditelj opere i umetnički direktor "Madlenianuma" Dejan Miladinović istakao je da će publika biti u prilici da čuje i vidi sasvim novu izvedbu čuvene Pučinijeve opere u kojoj se, kako je rekao, "susreću i prepliću opera, film i kompjuterske video igre".

Novu postavku "Madam Baterflaj" u "Madlenianumu", čiji je podnaslov "Virtuelna sudbina sajber gejše", odlikuje i korišćenje video 3D animacije na sceni koja, prema rečima Miladinovića, predstavlja vrlo važan deo same predstave, a ne običan dekor.

Miladinović je operu "Madam Baterflaj" prvi put postavio 1973. godine u Novosadskoj operi, a potom 1983. godine u Narodnom pozorištu u Beogradu.

"I tada sam već znao da nikako ne želim naivno-sladunjavu razglednicu Japana kakvu su decenijama po operskim scenama širom sveta kao poštari raznosili konvencionalni reditelji", izjavio je Miladinović.

Junaci Miladinovićeve postavke su usamljena sredovečna dama i dečak koji žive na sasvim različitim krajevima sveta, a susreću se virtuelno, posredstvom Interneta, u jednoj video igri, kao mlada sajber gejša i zgodni mornarički oficir.

Alternacije za ulogu Ćo Ćo San su Jasmina Trumbetaš Petrović i Suzana Šuvaković Savić, a za ulogu Pinkertona Saša Štulić i Aleksandar Dojković.

Kao solisti nastupaju i Dragana Stanković, Vladimir Andrić, Nenad Nenić, Nataša Jović Trivić, Jelena Štulić.

Dejan Miladinović je i autor scenarija za video animaciju i scenografije, zajedno s Tanjom Marčetić, dok je kostime kreirala Milanka Berberović.

(Beta)








Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE