• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lutkarski festival u Kragujevcu

Na devetom medjunarodnom lutkarskom festivalu "Zlatna iskra", koji u nedelju počinje u Kragujevcu, učestvovaće devet inostranih i pet domaćih pozorišta.

Na devetom medjunarodnom lutkarskom festivalu "Zlatna iskra", koji u nedelju počinje u Kragujevcu, učestvovaće devet inostranih i pet domaćih pozorišta.

Festival će trajati do 18. maja, a otvoriće ga pobednička predstava s prošlogodišnjeg festivala "Sama u kući" Prestoničkog pozorišta iz Sofije, rečeno je Tanjugu u kragujevačkom Pozorištu za decu, koje je organizator ove manifestacije.

Učešće nafestivalu potvrdili su Lutkarsko pozorište iz Mostara,Lutkarsko pozorište "Radost" iz Brna, Prestoničko lutkarsko pozorište iz Sofije, Državno lutkarsko pozorište iz Šangaja, Lutkarsko pozorište iz Bratislave.

Učestvovaće i Državno lutkarsko pozorište iz Trgovišta (Bugarska), Pozorište lutaka iz Bjalsko Bjale (Poljska), Teatar za decu zamlade iz Skoplja i Lutkarsko pozorište iz Moskve.

Od domaćih pozorišta, pored domaćina Pozorišta za decu Kragujevac, nastupiće i Pozorište lutaka "Pinokio" iz Zemuna, Dečje pozorište iz Subotice, Pozorište lutaka iz Niša i Narodno pozorište "Toša Jovanović "- Lutkarska scena iz Zrenjanina.

Festival će biti završen premijernom predstavom za decu van konkurencije - "Bela nedelja" Pozorišta za decu Kragujevac, koju je režirao bugarski reditelj Veselin Bojdev, prema etnografskim zapisima srpskih običaja Slavice Mihajlović, za koju je muziku napisao naš poznati virtuoz na fruli Bora Dugić.

Na dosadašnjim lutkarskim festivalima u Kragujevcu učestvovalo je oko 90 stranih i domaćih pozorista. Odigrano je oko 180 predstava, koje je videlo oko 50.000 dece.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE