• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marija Rakić pobednica 39. Festivala poezije

Na završnoj večeri 39. Festivala poezije mladih, koji se od 15. do 19. maja održavao u Vrbasu, u subotu je za pobednika proglašena pesnikinja Marija Rakić iz Kragujevca.

Na završnoj večeri 39. Festivala poezije mladih, koji se od 15. do 19. maja održavao u Vrbasu, u subotu je za pobednika proglašena pesnikinja Marija Rakić iz Kragujevca.

Drugu nagradu festivala je osvojio Nikola Paripović iz Banja Luke, a treću Novica Vujović iz Nikšića, odlučio je žiri u sastavu Mileta Aćimović-Ivkov, Milica Jeftimijević-Lilić i Branislav Zubović.

Prva, najvrednija nagrada tradicionalno je pobedniku donela štampanje prve zbirke poezije čija će promocija biti na sledećem Festivalu, 2008. godine, a za osvojeno drugo i treće mesto pesnicima su uručene novčane nagrade i plakete.

Na konkurs festivala stiglo je 87 zbirki pesama mladih autora iz Srbije, Crne Gore i Republike Srpske, a žiri je za finale izabrao deset, koji su se sinoć, recitujući, predstavili publici u Vrbasu.

Pobednica festivala Marija Rakić završila je Engleski jezik i književnost. Prevodi poeziju i prevode objavljuje u književnim časopisima, medju kojima je i "Trag" Narodne biblioteke "Danilo Kiš"
iz Vrbasa.

U izjavi agenciji Beta Marija Rakić je rekla da joj nagrada mnogo znači jer je festival u Vrbasu jedan od najkvalitetnijih u Srbiji i da je sada nastupila četvrti put.

Tri puta je stigla do finala festivala i jednom bila treća. Iz tih nadmetanja su ciklusi pesama od kojih je nastala njena druga knjiga, poetski roman "Antikvarnica na kraju grada" koji je 2005. godine objavila "Povelja".

"Ciklus kojim sam konkurisala na ovogodišnji festival u stvari je nastavak svega toga i biće deo nove knjige", rekla je Marija Rakić za Betu.

U muzičkom delu finalne večeri nastupio je Gradski hor Kulturnog centra Vrbas sa dirigentkinjom Majom Drunčić.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE