• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Festival nove srpske umetnosti od sutra u Berlinu

Izvor MONDO/Tanjug

U Berlinu sutra počinje prvi festival nove srpske umetnosti pod nazivom Serbinale, a organizatori najavljuju da će publika do 1. septembra imati priliku da vidi novo i drugačije lice Srbije.

Serbinale okuplja mlade i autentične umetnike "koji se bore za sopstvenu vidljivost, za izlazak iz senke političke situacije u sopstvenoj državi i senke kulturnih klišea o Balkanu".

Manifestacija se finansira se od privatnih donacija, gotovo bez budžeta, ističe organizacioni tim.

Tokom četiri dana u glavnom gradu Nemačke biće predstavljeni radovi autentičnih stvaralaca u oblasti filma, likovne i primenjene umetnosti i muzike, a biće organizovane i naučne diskusije.

Tema prvog Serbinala glasi "O nevidljivom", što ukazuje na "fundamentalni problem savremene umetnosti u Srbiji koja je jedva prepoznatljiva i gotovo nevidljiva u međunarodnim okvirima, ali u u samoj zemlji", navodi se u najavi festivala.

Partnerske kuće u Berlinu u kojima se odvija program su Babylon Kino-Mitte, General Public Galerija i Urban Spree.

U okviru segmenta "Novi srpski film", u selekciji reditelja Ivana Ikića, biće prikazano šest ostvarenja novije srpske kinematografije, koja su uprkos teškom položaju filma u zemlji višestruko nagrađivana u inostranstvu.

To su "Klip" rediteljke Maje Miloš, "Tilva Roš" Nikole Ležajića, "The Box" Andrijane Stojković, "Obični ljudi" Vladimira Perišića, "Cinema Komunisto" Mile Turajlić i "Život i smrt porno bande" Mladena Đorđevića.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE