• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Predstava "U samoći pamučnih polja" u Parobrodu

Izvor MONDO/Tanjug

Ustanova kulture Starog grada "Parobrod teatar" pripremila je pozorišnu predstavu po tekstu francuskog autora Bernara Marie Koltesa "U samoći pamučnih polja", u režiji Stevana Bodrože.

Premijera u Parobrodu najavljena je za 11. septembar, ali će predstava prethodno gostovati u Splitu, od 3. do 5. septembra na IKS međunarodnom festivalu savremenog teatra.

Koltes (1948-1989) spada među najveće dramske pisce 20. veka. Široj publici poznat je njegov komad "Roberto Cuko", koji je kod nas igran u Ateljeu 212.


Tekst "U samoći pamučnih polja" preveo je Ivan Medenica. Uloge igraju Vladimir Aleksić i Milutin Milošević.

U ekipi predstave su dramaturg Slobodan Obradović, koreograf i kreativni konsultant Damir Todorović, kostim i scenu potpisuje Srđan Matijašević, muziku i obradu zvuka Vedran Vučić, za scenski govor bila je zadužena Dijana Marojević, a za fotografije Ivan Grlić.

"Ovim pozorišnim projektom Parobrod želi da napravi uzbudljivu i gledanu predstavu, koja će spajati moderne pozorišne tendencije sa formom sposobnom da privuče publiku sa posebnim ukusom", rekla je direktorka UK Parobrod Milena Rajković.

Parobrod spada u teatre kamernog tipa, sa kapacitetom od 30 mesta, u kojem posetioci mogu da uživaju u delima istaknutih pozorišnih umetnika u intimnoj, ambijentalnoj atmosferi.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE