• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Vreme vlasti II " Dobrice Ćosića u prodaji

Najstarija srpska izdavačka kuća "Prosveta" objavila je novi roman Dobrice Ćosića "Vreme vlasti II" koji se danas pojavio u prodaji.

Najstarija srpska izdavačka kuća "Prosveta" objavila je novi roman Dobrice Ćosića "Vreme vlasti II" koji se danas pojavio u prodaji.

Ćosić će u četvrtak, 31. maja, od 18 sati u knjižatri Geca Kon u Knez Mihailovoj ulici potpisivati svoje delo za koje je rekao da će biti poslednje koje je napisao.

Ćosićev roman "Vreme vlasti" je objavljen 1996. godine, a "Prosveta" je nastavak sage štampala u tiražu od 10.000 prmeraka.

Čitaoce, a takvih je sigurno veoma malo, treba podsetiti da je Ćosić započeo sagu o Katićima i Dačićima, tim srpskim Forsajtima ili Budenbrokovima, romanom "Koreni" 1954. godine i sada ju je okončao romanom u kome se poslednji od Katića, Dušan, "obračunava" sa titoizmom od kraja rata do danas.

Ćosićev junak kroz " Hroniku naše Vlasti" koja je utkana u potku romana pokazuje svoju transformaciju od " vernika", obožavaoca Tita do njegovog "Bruta".

To je u neki ruku i završetak hronike o jednoj epohi koja će u našoj istoriji imati značajnoi mesto i svakako je obeležila sudbinu Srba u 20. veku.

Ovom knjigom, "Prosveta" obeležava 100 godina postojanja, 85 godina života Ćosića i 55 godina njegovog književnog rada, a pojavila se u mekom i tvrdom povezu.

Jeftinija će koštati 690 dinara, a skuplja 890 dinara.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE