• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pozorište ponedeljkom u Domu omladine

Izvor MONDO/Agencije

Novi projekat DOB-a donosi ostvarenja sa omladinske scene, predstave školskih i amaterskih trupa. Cena karte 200 za odrasle, 100 uz đačku knjižicu.

 Pozorište ponedeljkom u Domu  omladine Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Projekat Pozorište ponedeljkom, otvoriće večeras predstava "Priča sa zapadne strane" Nataše Radonjić, profesorke srpskog jezika i književnosti, koja potpisuje adaptaciju scenarija, režiju i izbor muzike u predstavi.

Cilj projekta je da oživi omladinsku scenu, školske sekcije i amaterske družine, a posebna pogodnost za đake je cena ulaznica od 100 dinara uz đačku knjižicu, dok je redovna cena 200 dinara, navodi se u saopštenju DOB-a.

Predstavu "Priča sa zapadne strane", koja je adaptacija čuvenog filma iz 1960-tih i zasnovana je na Šekspirovoj tragediji "Romeo i Julija", izvodi teatar "Art Lignum".

Radnja je smeštena u današnje vreme, na Dorćolu, jednom od najstarijih beogradskih kvartova i prikazuje sukob navijača dva najveća kluba Partizana i Crvene Zvezde i njihovu borbu oko prevlasti u ovom delu grada.

U adaptaciji predstave ,"Priča sa zapadne strane" osim rivalstva, prikazuje se i ljubav između dvoje mladih Marije i Tonija, koji pripadaju suparničkim stranama.

"Marija i Toni su onaj lirski trenutak u priči zbog kojih ponovo osetimo 'leptiriće u stomaku' dok ih gledamo", istakla je profesorka Radonjić.

Reakcije publike na dosadašnja izvođenja predstave "Priča sa zapadne strane" bile su veoma pozitivne.

Beogradsko amatersko pozorište "Art Lignum" razvilo se iz dramske sekcije Tehničke škole "Drvo art". Zahvaljujući profesorki srpskog jezika i književnosti, Nataši Radonjić od oktobra 2008. godine rad sa talentovanim učenicima škole je aktivan i audicije su uvek otvorene za prijem novih članova.

Amaterska trupa "Art Lignum" 2011.godine primljena je u Savez amaterskih pozorišta, a naredne godine dobila je nagradu za najbolju predstavu 4. Festivala omladinskih scena
Projektom Pozorište ponedeljkom, Dom omladine Beograda nudi još jednu edukativnu i kreativnu mogućnost istinskim ljubiteljima pozorišta.

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Suncokret

Divna vest, ovakva desavanja su nam potrebna!

SERIJE