• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Zlatni vitez" za "Sinovce" Siniše Kovačevića

Srpski dramaturg i režiser Siniša Kovačević dobitnik je ovogodišnjeg "Zlatnog viteza" u kategoriji dugometražnog igranog filma na festivalu u Stavropolju.

Srpski dramaturg i režiser Siniša Kovačević dobitnik je ovogodišnjeg "Zlatnog viteza" u kategoriji dugometražnog igranog filma na festivalu u Stavropolju.

Kovačević je tu nagradu dobio za film "Sinovci", a Ljiljana Blagojević proglašena je najboljom glumicom za ulogu koju je odigrala u tom filmu.

Taj antiratni film, govori o srpskoj porodici u kojoj su, u različitim periodima 20. veka, poginuli svi muški članovi porodice.

"Gran pri" festivala dobio je ruski reditelj Pavel Lungin za film "Ostrvo", a srebrnog i bronzanog viteza dobili su japanski reditelj Ten Simojama i kazahstanski Damir Manabaja.

Medjunarodni filmski forum "Zlatni vitez", održavan je u južnoj pokrajini Rusije, Stavropolju, a delegacija Srbije bila je jedna od najreprezentativnijih sa približno 50 filmova svih žanrova, od ukupno 300 iz 34 zemlje sveta.

Žiri festivala ocenio je radove u sedam kategorija (igrani dugometražni filmovi, televizijski igrani filmovi, filmovi za decu, dokumentarni, kratkometražni, debitantski i studentski, kao i animirani filmovi) a u njegovom radu učestvovali su naši reditelji i književnici Božidar Zečević, Jovan Marković, Ljiljana Šop, Djoko Stojčić, Snežana Trstenjak i Siniša Kovačević.

Do sada je festival, čija je osnovna ideja obnova moralnih ideala i tradicionalnih vrednosti karakterističnih za slovensku kulturu, održavan u Minsku, Tambovu, Rjazanju, Kalugi, Tiraspolju, Smolensku, Novom Sadu (1993), Kijevu, Moskvi, Kostromi, Jaroslavlju, Irkutsku i prošle godine u podmoskovskom Serpuhovu.

(Tanjug)





Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE