• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Na Bitefu predstava od šest i po sati

Izvor mondo.rs

U nedelju počinje 47. Bitef, prestižna teatarska manifestacija. Većina predstava iz domaće produkcije. Jedna od njih traje šest i po časova. Dve predstave o Zoranu Đinđiću.

Bitef je oduvek bio zaštitni znak kulture Beograda, oduvek je bio avangarda. U nedelju, 22. septembra biće otvoren 47. Bitef po redu, koji će trajati do 1. oktobra i na kojem će publika moći da vidi 12 predstava.

"Teško je biti", slogan je ovogodišnjeg Bitefa, simbolično "izvučen" iz poruka svih predstava koje se bave aktuelnim temama, a tako se zove i predstava uz Rumunije koja će zatvoriti ovogodišnju prestižnu manifestaciju.

Na Bitefu će biti i predstava "Galeb" Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada, rađena po delu Čehova, koja traje šest i po sati!

Ta predstava je na raznim gostovanjima pokupila sve pohvale. Prvi čin se bavi temom pozorišta i umetnosti, drugi se odnosi na zaljubljivanje, fantazije i snove, treći govori o fenomenu posedovanja i odnosa prema drugom biću kao predmetu, četvrti se bavi pitanjem sudbine...

Predstava ima i tri pauze od pola sata.

Uloge tumače Jasna Đuričić, Boris Isaković, Milica Jeanevski, Dušan Jakišić, Deneš Debrei, Boris Lijašević... Režija: Tomi Janežič.

Na Bitefu će biti i dve predstave o ubijenom srpskom premijeru Zoranu Đinđiću - jedna u izvođenju Ateljea 212 "Zoran Đinđić", a druga u izvođenju Studentskog kulturnog centra iz Novog Sada "Ubiti Zorana Đinđića".

Sve o Bitefu pročitajte OVDE

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE