• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Les amis" u Beogradu

Izvor MONDO/Agencije

Pijanistkinja Erika Krino i kompozitor Majkl Pepa gostuju u centru "Guarnerius".

Centar lepih umetnosti ugostiće večeras pijanistkinju Eriku Krino, članicu kanadskog ansambla "Les Amis" i Majkla Pepu, kompozitora, osnivača i umetničkog direktora ansambla.

Ugledni umetnici dolaze u Beograd u okviru velike evropske turneje ansambla, koju su prošle nedelje započeli koncertom u Ukrajini, a posle Bugarske i Hrvatske, deo ansambla će posetiti i Beograd, najavljeno je iz te ustanove.

"Les Amis" je ovom turnejom otvorio svoju 31. koncertnu sezonu, a u svakoj zemlji koju posećuje, nastupa sa drugačijim programom i u drugom sastavu, prema zahtevima repertoara.

U srpskoj prestonici prvi put će se predstaviti nagrađivana pijanistkinja Krino, sa delima Roberta Šumana i Morisa Ravela, a beogradska publika će imati priliku premijerno da čuje i kompoziciju "Invenzioni per Erika", koju je upravo za nju napisao Pepa.

Shodno ideji da se u svakoj zemlji, obuhvaćenoj turnejom, izvode i dela jednog istaknutog domaćeg kompozitora, Krino će koncert u "Gvarneriusu" otvoriti kompozicijama poznate srpske autorke Ivane Stefanović.

Ansambl "Les Amis", koji okuplja najbolje mlade kanadske muzičare, posebnu pažnju posvećuje saradnji i povezivanju sa zemljama Balkana, Ukrajinom, Poljskom i Japanom, a u različitim sastavima do sada nekoliko puta gostovao u "Gvarneriusu", uvek sa velikim uspehom i na radost domaće publike.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE