• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Festival jednog pisca - Stanislav Vinaver

Kulturni centar Beograda organizuje od 7. do 26. juna, Festival jednog pisca u čast Stanislava Vinavera (1891-1955).

Kulturni centar Beograda organizuje od 7. do 26. juna, Festival jednog pisca u čast Stanislava Vinavera (1891-1955).

Tokom tri sedmice multimedijalni festival održavaće se na više mesta u gradu i obuhvatiće 11 raznovrsnih programa - od izložbe, preko promocije knjige do video radova i izvodjenja kompozicija inspirisanih Vinaverom, rekla je Olivera Stošić- Rakić, koautor koncepta Festivala.

Ona je zahvalila Vinaverovoj snahi Nadeždi Vinaver koja je, kako je istakla, svesrdno pomogla pripremanje ove manifestacije koja se održava pod pokoviteljstvom Skupštine grada Beograda i republičkog Ministarstva kulture.

Festival počinje večeras pred kućom u kojoj je živeo Vinaver, programom "Evropski duh Djakovačke 21", a u petak u KCB i zvanično će biti otvoren izložbom "Svet je velika knjiga".

Ponedeljak je rezervisan za sećanja na Vinavera, u galeriji Artget gde će se okupiti ugledne ličnosti kulturnog života koje su ga lično poznavale.

Tradicionalni klub Srpskog književnog društva koji se održava svakog 13. u mesecu u KCB takodje će biti u znaku Vinavera, a sledećih dana biće organizovano stručno vodjenje kroz izložbu.

U nedelju, 24. juna, tačno u podne, počinje organizovana šetnja po Vinaverovom Beogradu koja će obuhvatiti hotel "Moskvu" i Kalemegdan.

Za kraj festivala - 26. juna - ostavljena je promocija knjige "Citati Vinaver" koju je priredio najveći poznavalac njegovog dela Gojko Tešić.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE