• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodeljene nagrade "Toni"

Predstave "Budjenje proleća" i "Obala Utopije" dominirale su na 61. svečanoj dodeli nagrada "Toni" za najbolja brodvejska ostvarenja koja je u nedelju uveče održana u Njujorku.

Predstave "Budjenje proleća" i "Obala Utopije" dominirale su na 61. svečanoj dodeli nagrada "Toni" za najbolja brodvejska ostvarenja koja je u nedelju uveče održana u Njujorku.

Veliki brodvejski hit "Budjenje proleća", reditelja Majka Mejera, adaptacija klasične drame Franka Vedekinda o mladalačkoj teskobi, osvojio je osam nagrada američkog udruženja pozorišnih kritičara, medju kojima su nagrade za najbolji mjuzikl i najbolju režiju u kategoriji mjuzikla.

Na drugom mestu po broju osvojenih nagrada, ukupno sedam, je "Obala Utopije" Toma Stoparda, ambiciozno seciranje ruske inteligencije u osvit Oktobarske revolucije, koja je proglašena za najbolji dramski komad.

Ova trilogija o Rusiji 19. veka, oborila je rekord predstava sa najviše osvojenih nagrada koji su sa šest priznanja držale "Smrt trgovačkog putnika" (1949) i "The History Boys" (2006).

Za britanskog dramskog pisca Toma Stoparda ovo je četvrti "Toni" za tekst u karijeri.

Stopardov komad je osvojio i nagradu za režiju (Džek O'Brajan) i dve glumačke nagrade, za mušku (Bili Kradap) i žensku ulogu (Dženifer Il) u dramskom komadu.

Za najbolju glumicu u mjuziklu proglašena je Kristrin Ebersol za predstavu "Grey Gardens", a nagrada za najbolju glumicu u dramskom komadu otišla je u ruke Džuli Vajt za "The Little Dog Laughed".

Dejvid Hajd Pirs dobio je nagradu za najboljeg glumca u mjuziklu za predstavu "Curtains" dok je istu nagradu, ali u kategoriji dramskog komada osvojio Frenk Lengela, za ulogu predsednika Ričarda Niksona u predstavi "Frost/Nixon".

Predstave "Journey's End" i "Company" osvojile su nagrade za najbolji rimejk u kategoriji dramskog komada, odnosno mjuzikla.

O nominacijama za nagradu "Toni", koja se dodeljuje u 25 kategorija, odlučuju 23 pozorišnih radnika, a pobednike glasanjem odredjuje 785 članova pozorišnih trupa.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE