• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nove avanture Asteriksa nakon osam godina

Izvor MONDO/Tanjug

Nakon osmogodišnje pauze, popularni lik iz stripa Asteriks i njegov "elegantno popunjeni" drugar Obeliks krenuli su u novu avanturu, koja ih ovog puta vodi među drevne Škote.

Novi album, pod naslovom "Asterix chez les Pictes" (Asteriks i Pikti), oživeo je tako jedan globalni fenomen, zahvaljujući kojem je prodato na milione primeraka širom sveta.

Nakon višemesečnog iščekivanja, pet miliona primeraka novog albuma pojavilo se danas u 15 zemalja, u prevodu na 23 jezika, uključujući škotski i galski.

U novoj pustolovini, čuveni dvojac pomaže riđokosom Mekolohu da okupi svoju družinu, spasi devojku i protera Rimljane sa svoje zemlje.

Usput se upoznaje sa svim tradicionalnim škotskim odličjima - viskijem, kiltom, gajdama i čudovištem iz Loh Nesa.

Najnoviji nastavak stripa, koji su 1959. godine kreirali ilustrator Alber Iderzo i pisac Rene Gosini, potpisuju Žan-Iv Feri i Didije Konrad. Reč je o prvom stripu u čijem radu nije učestvovao nijedan od originalnih kreatora.

"Sa Asteriksom morate da zadržite sve likove i situacije koje čitaoci vole, a da u isto vreme napravite nešto novo", kazao je Feri u Parizu gde su još sinoć fanovi formirali dugačke redove ispred knjižara kako bi bili sigurni da će među prvima kupiti svoj primerak.

Strip, o životu stanovnika malog galskog sela koji uz pomoć čarobnog napitka uspevaju da odole najezdi Rimljana, postao je svetski bestseler sa preko 352 miliona prodatih kopija širom sveta, u prevodu na 110 jezika i dijalekata.

Nekoliko avantura popularnih junaka adaptirano je za film, a pored Pariza je otvoren tematski park "Asteriks".

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE