• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Upoznajte prave Superheroje na Festivalu nauke

Izvor mondo.rs

Najveći regionalni Festival nauke održaće se po sedmi put u Beogradu od 5. do 8. decembra u Beogradu.

Festival nauke i dalje ima jasnu svrhu, a to je da predstavi, objasni i promoviše nauku.

Ove godine odžaće se na četiri lokacije, u Robnoj kući "Kluz", Studentskom kulturnom centru, galeriji Narodne banke Srbije i u sasvim novom prostoru, bivšem Eurosalonu.

Slogan "Superheroji nauke" predstavlja ideju festivala, kojom se skreće pažnja na mlade ljude, koji se bave naukom i šire entuzijazam, znanje i ljubav, što i dolikuje pravim superherojima.

Sedmi festival nauke obeležiće razni eksperimenti, interaktivne postavke, naučni šou-programi, zona za "ekspertinejdžere", pametne igraonice, debate i intervjui kao i deo festivala koji spaja nauku, tehnologiju i umetnost.

"Sedmi put zaredom bez faktora sreće i sa čistim entuzijazmom uspevamo da Beograd, u četiri festivalska dana, učinimo centrom nauke i obrazovanja. Međutim, u ovom viteškom podvigu heroji nismo mi, već naši supergosti i posetioci, koji spasavaju nauku od nedostatka njene vidljivosti", objasnila je direktorka Festivala nauke Ana Jovanović na konferenciji za novinare.

Superherojka dr Zorana Kurbalija Novičić sa Instituta za biološka istraživanja "Siniša Stanković" je ispričala da je imala veliku sreću da postane deo festivalske slagalice još 2007. godine.

"U početku su nas gledali kao da smo čudaci i niko nije ništa razumeo šta pričamo. Zbog toga danas menjamo menjamo koncept", rekla je Kurbalija.

Njen kolega Luka Mihajlović sa Hemijskog fakulteta Univerziteta u Beograd je objasnio da "superheroji nisu oni koji pišu opskurne članke bez svrhe, već oni koji uspevaju da naprave promenu u društvu".

Novi prostor, bivši Eurosalon (Kralja Milana 1), tokom četiri festivalska dana biće mesto gde će najmlađi kroz bezopasne i jednostavne kućne eksperimente upoznati različite naučne oblasti, od fizike i astronomije, preko hemije i biologije.

Tokom ovog festivala govoriće se o genetski modifikovanim organizmima i različitim načinima ishrane, kao i o tome zašto u hrani ima aditiva i da li smo možda za to mi krivi...

Sedmi Festival nauke nije moguće realizovati bez prijatelja manifestacije MT:S-a i sponzora NIS-a, Erste banke, kompanije Koka Kola, McDonaldsa, Imleka i Grafixa.

Festival podržavaju Centar za promociju nauke, Sekretarijat za obrazovanje i dečiju zaštitu, opština Savski venac kao i strane ambasade i kulturni centri.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE