• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tri izdanja "Hazarskog rečnika" u Kini

Izvor mondo.rs

Kinezi od sada mogu da kupe knjigu u tvrdom povezu, u luksuznom izdanju, ili da čitaju Pavića u elektronskoj verziji.

Tri različita izdanja "Hazarskog rečnika" Milorada Pavića objavila je jedna kineska izdavačka kuća. Tamošnji čitaoci, mediji i kritika odlično su prihvatili poznatu knjigu srpskog pisca koja je poslednjih godina prevedena i u Indoneziji, Koreji, Japanu, Mongoliji, Vijetnamu i na Tajvanu.

Kineska izdavačka kuća "Šangaj translejšns" najpre je štampala dva izdanja tvrdih korica - jedno sa svetski prepoznatljivim dizajnom opreme, drugo u luksuznom povezu, da bi se u oktobru pojavila i elektronska verzija istoimene knjige na "Amazonu", saopštio je "Legat Milorada Pavića".

Knjigu su preveli Nan Šang, Dai Cong, Ši Čencuan, a iduće godine isti izdavač objaviće još pet Pavićevih knjiga, prenosi RTS.

"Divljenje prema srpskom književniku Miloradu Pavića raste globalno", konstatovao je internacionalni kineski radio "GB Times" na svom sajtu.

Profesor savremene američke književnosti na Pekinškom univerzitetu Ali Han "poredi mušku i žensku verziju 'Hazarskog rečnika' sa jin i jang principom", ukazavši na složenost te knjige i njen značaj za svetsku književnost.

"Hazarski rečnik" je do sada preveden na 36 jezika, a iduće godine navršava se 30 godina od prvog srpskog izdanja tog naslova (1984) i pet godina od piščeve smrti.

Od Pavićeve smrti objavljeno je 50 različitih prevoda njegovih knjiga u svetu, dok je u Srbiji izašlo devet naslova.

Tagovi

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Konjic

bobi prica prati malog decaka pripadnika romske populacije, koji masta da ima svog konja, nesto slicno beloj grivi, samo sto su ovde ljudkse osobine maximalno istrazene i uprte po principu dobra i zla, sve u svemu odlicna knjiga.

bobi

moze li mi neko reci o cemu se radi u knjizi i vredi li je procitati.hvala

SERIJE