• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izložba kolaža i skulptura Sonje Gajić

Izvor mondo.rs

Druga samostalna izložba ove mlade vajarke i slikarke, pod nazivom "Kolaži i skulpture", biće svečano otvorena 18. novembra u "Dunavskom umetničkom izlogu" (Makedonska 4) u 19 sati, a radovi će biti izloženi do 27. novembra.

Materijalizam, borba za egzistenciju, unutrašnji sukobi ličnosti, i mnoga druga ozbiljna životna pitanja i brutalnost koju nose, u delima ove umetnice postaju razigrana i duhovita, utopistički predstavljena kroz višeslojnu simboliku.

Sonja Gajić je zavšila master studije na odseku za vajarstvo fakulteta likovnih umetnosti u klasi profesora Veljka Lalića, dobitnica je nagrade Fakulteta likovnih umetnosti ''Ilija Kolarević-vajar'' za veliki ženski akt, a svoje radove više puta je izlagala u Srbiji i u inostranstvu.

Autentični kolaži nastali iskustvom skulptora uspešno smeštaju figure u širi prostorni kontekst. Postavljajući kolaže na čvrste temelje skulptorskih principa, Sonja kolaže komponuje znalački, sa iznijansiranim prostornim planovima, što u kolažu nije lako izvodljivo zbog prirode materijala koji se koristi.

Za svoj rad umetnica kaže da je opservatorski, bez namere da kritikuje i osuđuje postupke drugih. Kolaže koristi kao sredstvo opažanja i beleženja raznovrsnosti društvenih fenomena sa kojima se svakodnevno susreće.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE