• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Mobing i zastrašivanje u nacionalnom teatru"

Izvor MONDO/Agencije

Radoslav Pavlović podneo ostavku u Narodnom pozorištu zbog "mobinga i zastrašivanja", prenosi Tanjug.

 "Mobing i zastrašivanje u nacionalnom teatru" Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Radoslav Pavlović podneo je ostavku na mesto predsednika Upravnog odbora Narodnog pozorišta, iz, kako je rekao više razloga, uključujući zastrašivanje članova Upravnog odbora u procesu izbora upravnika nacionalnog teatra.

Pavlović je među razloge za ostavku naveo i zastrašivanje kandidata, upad grupe nepoznatih ljudi na dve sednice UO, mobing nad zamenicom upravnika zbog saradnje sa UO i njeno premeštanje na mesto saradnika u protivpožarnoj zaštiti.

Kao razloge naveo je i nemogućnost pristupa informaciji o realnom stanju finansija u NP i stvarnom broju zaposlenih, tajno i neovlašćeno video i audio snimanje članova UO tokom sednica, nepodnošljive mere uticaja, skrivanje činjenice da je kandidat i v.d. upravnika Dejan Savić smenjen 23. novembra 2007. sa mesta upravnika NP i da je iza njega ostao dug od 41.000.000 dinara, odnosno 511.000 evra.

Pavlović nije želeo da govori o detaljima koji su doveli do čina ostavke.

Upravni odbor Narodnog pozorišta raspisao je, sticajem različitih okolnosti, od avgusta do oktobra čak tri konkursa za upravnika.

Prvi, na kojem je jedini kandidat bio v.d. upravnika Dejan Savić, završen je bez odluke, a drugi je poništen na preporuku Nadzornog odbora, jer tekst nije bio u skladu sa Statutom (nije tražio potrebno radno iskustvo).

Po završetku prijavljivanja po trećem konkursu u uži izbor za upravnika NP ušlo je troje od devet kandidata - Savić, dirigent Ana Zorana Brajović i dramaturg Spasoje Ž. Milovanović.

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Sava

Mobing i zastrasivanja se sprovode nad celim ovim jadnim narodom. Svi su pod represijom od strane stranacki podobnih licnosti.Posten covek nece u politiku i time sebi samome donosi da zivi na rubu drustva...

coa

A zasto Rale Pavlovic ne kaze kako je uopste doticna (Lada Mirkov) dosla pre godinu dana u NP na mesto zamenika upravnika sa diplomom sportskog menadzera.Sramota.

SERIJE