• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Narodno pozorište:Savić negira Pavlovića

Izvor MONDO/Tanjug

Kandidat za upravnika Narodnog pozorišta i aktuelni v.d. upravnik Dejan Savić negirao je danas navode predsednika Upravnog odbora nacionalnog teatra Radoslava Pavlovića kojima je on obrazložio ostavku na tu funkciju.

 Narodno pozorište:Savić negira Pavlovića Izvor: MONDO, Petar Stojanović

Izvor: MONDO, Petar Stojanović

Savić, naime, tvrdi da je Pavlović izneo "niz neistina i diskvalifikacija" na, kako je rekao, njegov i račun zaposlenih u tom pozorištu.


Tvrdi i da se "nijedan član UO nije žalio na pritiske ili ugroženu bezbednost osim Pavlovića.

"Takođe ni jedan od kandidata se nije žalio na uticaje i zastrašivanje od bilo koga ili sa bilo koje strane", naveo je Savić u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

Povodom Pavlovićeve izjave da je jedan od razloga njegove ostavke "upad grupe nepoznatih ljudi na dve sednice UO", Savić kaže da je to bilo "blagovremeno najavljeno prisustvo predstavnika reprezentativnih i drugih sindikata NP, kao i medija", a sve, kako kaže, u duhu jasne preporuke Ministarstva kulture i informisanja o potrebi otvorenosti za javnost svih faza rada tog tela.

Reagujući na svaku tačku Pavlovićevog obrazloženja, Savić je, povodom navoda o "mobingu nad zamenicom upravnika zbog saradnje sa UO", rekao da je reč o "osobi koja je u trenutku postavljenja od školske spreme imala Višu školu za sportski menadžment, pa je shodno tome premeštena na radno mesto stručnog saradnika za ljudske resurse po neotuđivom pravu upravnika da bira svoje najbliže saradnike, a na šta ona lično nije imala nikakve primedbe".

Savić je negirao i Pavlovićevu tvrdnju o "nemogućnosti pristupa informacijama o realnom finansijskom stanju NP i stvarnom broju zaposlenih", kao i "tajno i neovlašćeno video i audio snimanje članova UO tokom sednica".

Tvrdi da su sva dokumenta NP "javna i ne pripadaju službenoj tajni pa tako i broj zaposlenih i finansijsko stanje, sa kojim se redovno i konstatno upoznaju nadležne institucije koje do sada nijednu vrstu primedbe nisu imale na aktuelno stanje po ovome pitanju".

"Javnost obaveštavamo da Narodno pozorište u ovome momentu ima 763 zaposlena od 786 mesta predviđenih važećim Pravilnikom o sistematizaciji radnih mesta, kao i da je stanje na računima sa danom 29. novembrom ove godine 23.470.294,94 dinara i 11.000 evra", naveo je Savić potvrdivši da je jedini tačan podatak koji je Pavlović izneo onaj koji se tiče duga koji je ostao kada je smenjen sa mesta upravnika pozorišta, novembra 2007. godine .

"Jeste dug od 41.000.000 dinara koji je po završetku moga prvoga mandata ostao u Narodnom pozorištu, a s obzirom da sam stupajući na tu dužnost 31. marta 2005. godine zatekao ukupna dugovanja u visini od preko 102.000.000 dinara, to govori da smo za manje od tri godine uspeli da vratimo preko 60.000.000 duga NP, o čemu postoje zapisnici o primopredaji kako u samom pozorištu, tako i u nadležnim institucijama", istakao je Savić.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE