• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Medjunarodna nedelja arhitekture od 29. juna

Druga medjunarodna nedelja arhitekture biće održana od 29. juna do 8. jula u Beogradu, najavila je na konferenciji za novinare direktor Kulturnog centra Beograda (KCB) Danica Jovanović-Prodanović.

Ona je predočila da je želja organizatora, Društva arhitekata Beograda i KCB, bila da se kroz prizmu domaćih i stranih stručnjaka prikaže kakva su od davnina bila arhitektonska rešenja najznačajnih zdanja u srpskoj prestonici, a kako to izgleda sada.

Manifestacija je podeljena u četiri celine - izložbe, šetnje gradjana kroz arhitekturu Beograda i markiranje zapuštenih prostora, dečje radionice i predavanja i razgovore u kojima će učestvovati 62 domaća i arhitekati iz nekoliko drugih zemalja, medju kojima će biti i grupa mladih talentovanih stručnjaka za tu oblast.

Gost manifestacije je Austrija.

Medju mnogobrojnim sadržajima, počev od raznovrsnih izložbi u KCB i zbivanja na drugim mestima kulture i obrazovanja, okruglih stolova posvećenih arhitekturi u kojima će učestvovati stručnjaci iz Srbije i Štajerske, zanimljivim šetnjama i dečjim radionicama, kao posebno zanimljiva je izdvojena izložba "Smisao arhitekture", u Muzeju "25. maj" 8. jula, čiji je kustos Šarlota Pehaker iz Štajerske.

Pored nje, o programu i cilju manifestacije govorili su i arhitekta Ana Janković (predstavnica Društva arhitekata Beograda), docent Ivan Kucina i prof. dr Zoran Lazović (predstavnici Arhitektonskog fakulteta u Beogradu).

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE