• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Danas je Svetski dan horskog pevanja

Izvor MONDO/Agencije

Povodom 15. decembra, Svetskog dana horskog pevanja, koncert "Božić u starim i novim pesmama" u Domu vojske.

Hor Beogradski internacionalni pevači (The International Belgrade singers), čiji članovi potiču iz 16 zemalja, povodom Svetskog dana horskog pevanja, održaće večeras u Domu vojske koncert pod nazivom "Božić u starim i novim pesmama".

Hor je osnovan prošle godine i već drugu sezonu predstavlja se beogradskoj publici božićnim programom. Na repertoaru hora je muzika iz čitavog sveta, koja odražava kulturnu različitost njegovih članova.

Članovi hora su, uglavnom, strani državljani koji rade u međunarodnim organizacijama, pevači lokalnih horova i zaposleni u ambasadama, a među njima su ambasador Kanade u Beogradu Roman Vaščuk i njegova supruga Oksana Smerečuk, predsednica Međunarodnog kluba žena u Beogradu.
Beogradski internacionalni pevači na koncertu u Domu vojske izvešće izbor klasične, tradicionalne božićne muzike iz nekoliko zemalja i moderne kompozicije karakteristične za vesele, praznične dane oko Božića i Nove godine.

Gosti koncerta biće Gradski mešoviti hor Centra za kulturu "Vuk Karadžić" iz Loznice povodom obeležavanja uspešne saradnje sa ovim horom na ovogodišnjem Vukovom saboru na kome su "The International Belgrade Singers" nastupili 14.septembra.

Hor Beogradski internacionalni pevači svojim isključivo humanitarnim radom, želi da doprinese razvoju lokalne zajednice, stoga je koncert u Domu vojske humanitarnog karaktera i prikupljena sredstva biće poklonjena Savezu slepih Srbije. Cena ulaznica je 700 dinara za odrasle i 400 dinara za decu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE