• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Hladnjača za sladoled" večeras u Ateljeu 212

Izvor MONDO/Tanjug

Knjaževsko srpski teatar iz Kragujevca gostovaće večeras u Ateljeu 212 sa predstavom "Hladnjača za sladoled" po tekstu Ružice Vasić u adaptaciji i režiji Primoža Beblera. Predstava počinje u 20 sati.

  "Hladnjača za sladoled" večeras u Ateljeu 212 Izvor: MONDO, Petar Stojanović

Izvor: MONDO, Petar Stojanović

Ova predstava je jedna od poslednjih režija istaknutog slovenačkog umetnika Beblera, koji je značajan deo karijere ostvario u Srbiji, a preminuo je ove jeseni u Ljubljani u 63. godini.

O saradnji sa dragim kolegom i prijateljem u četvrtak su na konferenciji za novinare govorili v.d. direktorka Ateljea Ivana Dimić, umetnički direktor teatra u Kragujevcu Nebojša Bradić i reditelj i pozorišni kritičar Goran Cvetković, Beblerov kolega sa klase na Fakultetu dramskih umetnosti, kao i glumica iz kragujevačke predstave Katarina Mitrović.

Ovo gostovanje biće svojevrsni omaž Bebleru, rekli su oni podsetivši da je bio izuzetna ličnost, otmenog držanja, izraženog društvenog angažmana, a u prvom redu neumorni posvećenik teatarske umetnosti.

Bebler je rođen u Njujorku 1951. godine. Školovao se u Parizu, Indoneziji i Beogradu. Kao student radio je u "Krsmancu" i Dadovu, po diplomiranju bio je umetnički direktor Kruševačkog pozorištu, zatim direktor pozorišta u Subotici, a od 1984. do 1992. godine direktor pozorišta "Duško Radović".

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE