• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Koštana" iz Subotice u Narodnom pozorištu

Izvor mondo.rs

Sa predstavom "Koštana" u režiji Andraša Urbana večeras u Beogradu gostuje subotičko Narodno pozorište.

 "Koštana" iz Subotice u Narodnom pozorištu Izvor: MONDO, Petar Stojanović

Izvor: MONDO, Petar Stojanović

Ansambl Narodnog pozorišta u Subotici - Drama na srpskom jeziku gostovaće u ponedeljak 23. decembra (20,30) na Sceni "Raša Plaović" sa predstavom "Koštana" koju je po tekstu Borisava Stankovića režirao Andraš Urban.

"Drama koju je Stanković napisao na početku prošlog veka govori o stradanju jedne žene, a to stradanje je i osnovna nit predstave koja je premijerno izvedena 18. oktobra ove godine", navodi se na sajtu nacionalnog teatra.

Prema rečima Urbana, dramska struktura predstave je nedirnuta, a napravljene su određene dramaturške intervencije koje osavremenjuju predstavu.

Naslovnu ulogu tumači prvakinja Novosadskog pozorišta (Ujvideki szinhaz) Emina Elor, a u podeli su i Marko Makivić (Grkljan), Snežana Jakšić (Salče), Ljubiša Ristović (Hadži-Toma), Suzana Vuković (Kata), Srđan Sekulić (Stojan), Jelena Mihajlović (Stana), Branko Lukač (Mitke), Vladimir Grbić (Arsa), Kristina Jakovljević (Magda), Zoran Bučevac (Pandur) i muzičari Geza Kučera,Balša Pešikan i Maćaš Lakatoš

Muziku, koja predstavlja važan deo predstave, komponovala je Irena Popović Dragović, a autori tekstova pesama su Stanislav Vinaver, Stevan Vladislav Kaćanski, Milorad Petrović- Seljančica, Nataša Ilić, Jovan Đorđević i nepoznati narodni autori.

Scenografiju je osmislila Marija Kalabić, a kostime je kreirala Marina Sremac.

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

bulatbg

Predstavu sam sinoc odgledao i bio u cudu cele noci.Shvatam ideju rezisera da u dekadi Roma da i svoj doprinos ali nikako ne mogu da shvatim toliku kolicinu negativnog naboja i mrznje prema drzavi u kojoj zivi i narodu u cijoj drzavo zivi.Sam pocetak sa crkvenim pesmama koji se preplicu sa gomilom psovki i polugolom postavkom glumaca na sceni koji se bahate i maltretiraju sirote Rome... Da bi na kraju sve bilo zacinjeno ogromnim grafitom po sred scene Rase SMRT CIGANIMA i teranjem istih da laju u policijskoj stanici.I na kraju silovanje Kostane u policijskoj stanici od strane sluzbenog lica i dez.policajca ???Svaka cast na umetnickoj slobodi ali ja sam cini mi se shvatio poruku i nameru reditelja.

SERIJE