• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ružice, večito tužna devojčice...zbogom

Izvor mondo.rs

Brojne kolege legendarne glumice uz suze i dirljive govore se oprostile od Ružice na komemoraciji u Ateljeu 212. Ružica Sokić sahranjena u Aleji zaslužnih građana.

 Ružice, večito tužna devojčice...zbogom Izvor: Petar Stojanović, MONDO

Izvor: Petar Stojanović, MONDO

Dok je na sceni bila velika fotografija Ružice Sokić, okružena buketima belog cveća, na sceni su se smenjivale Ružičine kolege koje su govorile o njenom liku i delu.

Dirljive govore održale su glumice Mira Banjac, Renata Ulmanski, v.d. direktorka pozorišta Atelje 212 Ivana Dimić, glumci Goran Jevtić, Voja Brajović, scenarista Gordan Mihić, rediteljka Ivana Vujić...

"Pre nekoliko meseci, glumica nam je poklonila svoju knjigu sa posvetom 'Da me ne zaboravite, voli vas Ružica'. I u tom trenutku je bila nesigurna i nesvesna svoje veličine. Zvezda Ružice Sokić nikada neće prestati da sija", rekla je v.d. direktorka pozorišta Atelje 212 čiji je "zaštitni znak" bila Sokićeva svih ovih godina.

U pauzi između govora, prikazani su isečci iz filmova i predstava u kojima je Ružica igrala.

"Sa njom sam radila 12 predstava. Pored toga što sam je posmatrala kao veliku zvezdu, uvek sam na nju gledala kao na mlađu sestru, koja ima 12,13 godina. Nije joj bilo strano da pokaže svoju muku i svoju nesigurnost. Zbog toga je bila veličanstvena. Večito mlada i tužna devojčica je otišla. Slava joj", pričala je rediteljka Ivana Vujić, sa kojom je Sokićeva sarađivala u predstavi "Plej Popović".

Glumac Voja Brajović, recitovao je stihove Volta Vitmena, a suze su svima krenule kada je na scenu izašla Mira Banjac koja je nekoliko trenutaka stajala i bez reči posmatrala tu veliku fotografiju na sred scene.

"Imala sam priliku da sarađujem sa njom, odnosno da budem saputnik u njenim predstavama. Pre svega, bila je moj veliki prijatelj. Kada sam došla u Atelje, ona je već bila zvezda. Tajna njene specifičnosti je u tome što je bila bezazlena i što nije bila svesna svoje veličine. Zbogom Ružo..." plačnim glasom, oprostila se od prijateljice Mira Banjac.

Svi prisutni u sali su danas poslednji put aplaudirali velikoj glumci.

Ružica Sokić sahranjena je u 14 časova na beogradskom Novom groblju, u Aleji zaslužnih građana.

Glumica je preminula 19. decembra preminula u 79. godini nakon duge i teške bolesti.

Komentari 4

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

F.teh.

Pocivaj u carstvu nebeskom,zbogom!

Tina

Pocivaj u miru.

goga

Uvek se nasmejem kad je gledam.Neka ti je laka zemlja

SERIJE