• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Orhan Pamuk ponovo prvi

Na vrhu liste bestselera za juni mesec koju je objavila virtuelna knjizara.com nalaze se iste knjige, kao i u aprilu i maju, ali je došlo do izvesnih pomeranja, pa se roman nobelovca Orhana Pamuka "Zovem se Crveno" vratio na prvo mesto.

Na vrhu liste bestselera za juni mesec koju je objavila virtuelna knjizara.com nalaze se iste knjige, kao i u aprilu i maju, ali je došlo do izvesnih pomeranja, pa se roman nobelovca Orhana Pamuka "Zovem se Crveno" vratio na prvo mesto.

Ova, za sada najpopularnija Pamukova knjiga kod nas, celu godinu je na samom vrhu liste najprodavanijih knjiga u Srbiji, Republici Srpskoj i Crnoj Gori. Mesecima je čvrsto držala prvo mesto da bi ga od januara povremeno "ustupala" novim hitovima popularnih autora.

Na junskoj listi, koja je radjena na osnovu ankete u 19 knjižara i to osam beogradskih, drugo mesto je pripalo romanu najomiljenije strane autorke Trejsi Ševalije "Plameni sjaj" koji je u aprilu kada je izašao iz štampe odmah zauzeo prvo mesto, ali u maju " pao" na treće.

Humorističko-satirično štivo Dragoljuba Mićka Ljubičića "Nacionalni park Srbija 2" koji je stigao pred čitaoce u maju i odmah zauzeo šesto mesto popeo se u junu na treće i verovatno će se neko vreme zadržati u samome vrhu jer prethodni "Nacionalni park" je bio apsolutno najprodavanija knjiga 1999, kada se pojavio, a do sada je doživeo 10 izdanja i prodat je u tiražu od 100.000 primeraka. Nastavak neće postići isti uspeh jer samo nastavlja već poznatu priču samo što su likovi sada u tranziciji, ali će sigurno biti puno onih koji već imaju prvi deo pa će poželeti da saznaju šta ima u njegovom nastavku.

Roman Mirjane Bobić Mojsilović "Tvoj sam" koji se kao i roman Marije Jovanović pojavio za
prošlogodišnji oktobarski sajam knjiga sada je na "solidnom" četvrtom, a majski "šampion" Jovanovićeve skliznuo je na peto mesto.

Iako se radi o putopisu Pamukov "Istanbul" je na šestom mestu što je,možda, posledica odlaska srpskih turista na letovanje u Tursku, dok je englesko izdanje "Vodiča za srpski mentalitet" Mome Kaporaiz istog razloga na sedmom mestu.

Japanski pisac Haruki Murakami, iako se nikako ne može svrstati u "laku literaturu" osvojio je domaću publiku što svakoj njegovoj novoj knjizi garantuje ulazak na listu bestselera što se dogodilo i sa ''Norveškom šumom" koja je na osmom mestu.

"Dnevnik jednog čarobnjaka" Brazilca Paula Koelja koji je već 12 godina miljenik i srpskih čitalaca drži deveto mesto a na desetom je "Vreme vlasti 2", Dobrice Ćosića koji i posle pola veka ume da zaintrigira svoje zemljake.

Ovogodišnji dobitnik NIN-ove nagrade Svetislav Basara uspeo je da se održi medju prvih deset na listi bestelera od decembra do maja a sada je pao na 16 mesto što znači da će uskoro "pasti" ispod 20.koliko se uopšte regustruje.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE