• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radošu Bajiću povelja Udruženja dramskih pisaca

Izvor Tanjug

Predsedništvo Udruženja dramskih pisaca Srbije donelo je jednoglasnu odluku da dramskom piscu i reditelju, Radošu Bajiću, dodeli specijalnu Povelju za doprinos slobodi stvaralaštva u tumačenju novije srpske istorije.

 Radošu Bajiću povelja Udruženja dramskih pisaca Izvor: MONDO/Petar Stojanović

Izvor: MONDO/Petar Stojanović

Bajić je priznanje dobio kao autor igrane serije "Ravna gora", kojom se "iz istorijski  tačnog i objektivnog ugla, govori o tragici srpskog naroda 1941. godine i o autentičnim protagonistima te velike tragedije".

Stvarajući scenario za TV seriju "Ravna gora", koji je plod višegodišnjeg rada i temeljnog istraživanja, Bajić je otvorio pitanja o najosetljivijem periodu srpske istorije i međusrpskog rata od 1941. do 1945. godine.

U saopštenju se ističe da se "ovom pričom prvi put, iz istorijski tačnog i objektivnog ugla, govori o tragici srpskog naroda 1941. godine i o autentičnim protagonistima te velike tragedije. O svemu se govori bez ideoloških predrasuda, bez ambicije i namere da se stvore nove podele, da se ravnogorci pretvore u anđele, a da partizani budu demonizovani i kaljani; istinito se prikazuju bespuća i nacionalni sunovrat srpskog naroda u vreme Drugog svetskog rata".

Tagovi

Komentari 4

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

PR

Odluka Predsednistva Udruzenja dramskih pisaca Srbije je pogresna. Ravna Gora Radosa Bajica je jedno vrlo lose i stetno delo za nas narod i zemlju jer je puno neistine, Navodno serija je trebala svojom istinitom sadrzinom da rehabilituje zrtve lazne istorije koju su nam servirali komunisti medjutim, serija je bedno podbacila i napravila samo vise stete time sto je pomesala granice istine i lazi. Rados Bajic i saradnici, ili nisu znali istoriske cinjenice kojih ima na pretek ili su ih namerno izostavljali. Zasto? To pitanje treba postavljati njima. Mozda u nasoj drustvenoj sredini jos nismo duhovno odrasli a i intelektualno, da bi prevalili put do istine. Ali istina je neunistiva i "Svako delo dodje na videlo" jednog dana.

Milien

Serija je odlicna. Nosi veoma duboku poruku. To sto vi Bojana ne razumete, govori samo da ste vi antitalenat.

Bojana

Nikad goru seriju nisam gledala. Ne razumem!!?? Imao je materijala da napravi odlicnu pricu i seriju, a covek sve upropastio. Pojedine scene uopste ne razumem, covek je antitalenat

SERIJE