• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izložba crteža Ariona Asllanija u DKSG

Izvor mondo.rs

Arion Asllani predstaviće svoju izložbu crteža "Actionart" u galeriji Doma kulture Studentski grad u četvrtak 16. januara u 19 sati. Izložba će trajati do 1. februara, a ulaz je slobodan.

"Actionart" je projekat mladog beogradskog slikara Ariona Asllanija, koji kontinuirano traje od 2011. godine i ispoljava se u različitim aspektima njegovog života i rada. Kontinuirani gest koji prelazi iz jednog oblika u drugi.

Ova zanimljiva serija actionart crteža proizilazi iz umetnikovog stalnog suočavanja sa sveopštim okruženjem u kome stvara kroz dugotrajan proces, koji podrazumeva najpre konstantnu promenu uslova, ali i promenljivost tokova u prirodi.

"Actionart" crteži rađeni su u tehnici grafitne olovke, krejona, laviranog tuša, mastila, suvog i uljanog pastela, u formatima manjih dimenzija.

Ovi crteži predstavljaju autentični, autonomni umetnički rad, izuzetan po svojevrsnoj odgovornosti prema sebi, okruženju i drugima, sa kritičkom porukom koja ukazuje na potrebu izmeštanja sa spektakularne površine stvarnosti.

"Ovde se srećemo sa Actionart crtežima koji su nastali na terenu u toku poslednje tri godine. Na samom početku ovi crteži su služili kao predlozi odnosno priprema za slike koje su trebale biti realizovane u isto vreme, ali kako je Actionart polako okupirao teritoriju i zauzeo svoje mesto na terenskoj mapi, ovi crteži polako nadilaze sami sebe i od tada oni više ne služe slici kao objektu već postaju sami sebi smisao kao takvi, u funkciji Actionart-a", kaže autor.

Arion Asllani je rođen u Beogradu 1980. godine. Diplomirao je na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu 2005. godine. Član je ULUS–a (Udruženje likovnih umetnika Srbije) od 2007.godine. Izlagao je u zemlji i inostranstvu kolektivno i samostalno od 2000.godine (DKSG, Dom omladine, Remont, Blok galerija...)

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE