• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BELEF od 23. jula do 14.avgusta

Beogradski letnji festival BELEF 07 biće održan od 23. jula do 14. avgusta na Kalemegdanu pod sloganom "Tu i tamo je ovde", najavljeno je u Skupštini grada, koja je osnivač i pokrovitelj te manifestacije.

Beogradski letnji festival BELEF 07 biće održan od 23. jula do 14. avgusta na Kalemegdanu pod sloganom "Tu i tamo je ovde", najavljeno je u Skupštini grada, koja je osnivač i pokrovitelj te manifestacije.

Program predstojećeg festivala predstavili su dobitnici konkursa čiji se projekti izvode na BELEFu: umetnički direktor Darka Radosavljević, pozorišni program Boban Jevtić, muzički program Gordan Paunović, kao i predstavnici BELEF centra koji je i ove godine izvršni producent Festivala.

Prvi umetnički direktor festivala izabran na konursu, objasnila je da slogan "Tu i tamo je ovde" sažima u sebi dilemu mladih generacija koje su uvek i iznova pred izborom - otići ili ostati na "etnički trusnom području Balkana sa stalnim migracijama stanovništva koje su ostavile dubok trag u opštoj društvenoj klimi".

BELEF 07 odlikovaće mladi stvaraoci i nezavisne produkcije, sa namerom da se obezbedi što više programskih jedinica koje se direktno obraćaju gradjanima čije se aktivno učešće u projektima očekuje.
Novina ovogodišnjeg festivala je i što će se svi programi odvijati na jednom mestu, Kalemegdanu, sa početkom oko 18 sati i sa najmanje tri programa svakog dana.

"Želimo da prikažemo energiju nastalu "negde u podrumima blokova, garažama ali i u alternativnim galerijama i neformalnim pozorišnim trupama, gde mladi ljudi stvaraju svoj sopstveni, originalni izraz, nastao u promišljanju ovog trenutka i ovog načina života", kazao je Jevtić.

On je dodao da zato ovogodišnji BELEF ima toliko mešanja formi i žanrova, neočekivanih spojeva elitnih umetnosti i uličnih veština, klasika sa andergraundom, hip hopa sa operom.

Muzički program BELEFa 07, prema oceni Paunovića je "zlatna sredina" izmedju komercijalnih gostovanja svetskih muzičkih starova na Exitu i populističke Guče. Muzički urednik se opredelio za mirniju i kvalitetniju varijantu predstavljanja gostiju i domaćih autora za odabranu publiku koja je dobar poznavalac specifične muzike novog izraza, od afro, originalnog fada, eksperimentalnog etna, razlicitih vrsta džeza do elektronike.

I vizuelni program ima novu formu. Pod otvorenim nebom na Kalemegdanu, pod nazivom "Prostori pregovaranja", publici će biti dostupno 20-tak radova domaćih i stranih umetnika zasnovanih na aktivnoj komunikaciji sa publikom.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE